A bölcsőhinta hatásai a baba fejlődésére

A bölcsőhinta ötvözi a bölcső és a hinta tulajdonságait, így igazán praktikus eszközök. Mivel a bölcsőhinta a kisbabák számára készül, így nem olyan hintázásra kell gondolni, mint nagyobb korban, ebben a korban a lágy hintázás főleg a kicsi könnyebb altatását segíti elő.

Bölcsőhinta gyakorlatilag a ház bármely pontján felakasztható, így a kicsi folyamatosan szem előtt van. A bölcső hinta akár a bölcső helyettesítésére is kiválóan alkalmas. Amikor a gyerek nehezen tud elaludni, sok újdonsült szülő tanácstalan. A bölcsőhinta kiváló opció lehet, ha arról van szó, hogy a babát el kell altatni. Habár úgy tűnhet, hogy a baba csak fekszik a bölcsőben, ez azonban nem igaz, ugyanis ekkor is fejlődik. A bölcsőhinta ugyanis fejlesztő hatással van a legkisebbekre, segít, hogy jobban megismerjék testük mozgását. A bölcsőhinta használata segít a babának a térben való tájékozódás fejlesztésében, az egyensúlyérzék javításában, az idegrendszer fejlesztésében, az izomzat erősítésében, továbbá a mozgáskoordinációja is gyorsabban fejlődik. Így nem csoda, hogy Amerikában gyógyászati céllal is alkalmazzák a koraszülöttek esetében a bölcsőhintát.

A bölcsőhinta elősegítheti a gyermek egészséges testtartását, mivel a hintázás során az izmai, ízületei és a gerincoszlopa is erősödik. Mindezek erősítése elengedhetetlen a helyes testtartáshoz. A bölcsőhinta a feszített testtartás ellen is kiváló, mivel a baba kevésbé tudja megfeszíteni testét a hintában, sőt a hasi görcsök ellen is segít a hintázás. Továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy a hintázás egy örömteli tevékenység, így a baba jól érzi magát, a lágy, ritmusos hintázás szórakoztatja és megnyugtatja. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a bölcsőhinta nagyszerű hatásairól, illetve megtekintené a termékeket, akkor látogasson el a berio.hu webáruházba!