A legnagyobb hibák, amiket elkövethetünk a hajunkkal szemben

A legtöbb nő osztja a nézetet, miszerint a haj a nő egyik ékessége, mondhatni koronája, ezért, ha azt szeretnénk, hogy igazán szép legyen, akkor ápolnunk kell. Viszont könnyű elkövetni olyan hibákat, melyek nem a haj szépségéhez, hanem sokkal inkább károsodásához vezetnek.

Hajszárító az egyik legfontosabb készülék a hajápolásban, azonban nagyon nem mindegy, hogy hogyan használjuk. Ha túl közel használjuk a hajunkhoz, akkor hamar azzal szembesülhetünk, hogy a hajszálaink elgyengültek, töredezetté válnak. Emiatt érdemes a készüléket a fejünktől legalább húsz centiméteres távolságban tartani és folyamatosan mozgatni, nem csak egy területen használni. Tény, hogy vizesen kiszolgáltatott a hajunk, azonban, ha forró levegővel megsütjük a hajszálakat, azzal sem teszünk jót. A legjobb, ha a készülék több fokozattal rendelkezik, így alacsonyabb fokozaton is tudjuk működtetni. Nagy mértékben megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha nem azonnal nekiesünk a hajunknak a hajmosást követően, hanem először egy törölközővel finoman kinyomkodjuk a hajunkból a nedvességet. A nem megfelelő hajszárítás mellett az is nagy hiba, ha összefogott hajjal fekszünk le aludni, mivel így a hajszálak töredezhetnek, összegubancolódhatnak.

Nyáron a sós tengervíz, napfény, UV-sugárzás mind megterhelik a hajat, ezért a strandolást követően nem árt hajat mosni. Ha extra ápolásra vágyunk, akkor a regeneráló hajpakolás is sokat segíthet. Míg nyáron a nagy melegnek, addig télen a nagy hidegnek van kitéve a hajunk. A hideg évszakban nem csak a nagy hideg, hanem ezzel váltakozva a száraz benti levegő sem tesz jót. A legjobb, ha olyan sapkát viselünk odakint, ami nem túl szoros és hagyja a fejbőrt szellőzni. A legrosszabb opció, ha fedetlen fejjel megyünk ki a nagy hidegbe akár csak rövid időre.