A szervezet elsavasodása és a probléma megoldása

A szervezet elsavasodása manapság gyakoribb probléma, mint azt sokan gondolnák. Az elmúlt évtizedekben az emberek életvitelében komoly változások következtek be, melynek következtében rengeteg ember szervezete elsavasodott. Ennek hátterében több ok is áll, azonban a legjelentősebb a táplálkozási szokások megváltozása.

Elsavasodott szervezet általános problémának számít a lakosság körében. Ez azért jelent különösen nagy problémát, mert az elsavasodás és bizonyos betegségek között a tudomány egyértelmű összefüggéseket mutatott ki. Viszont azt fontos tisztázni, hogy a gyomor savtermelése nem része a szervezet sav-bázis háztartásának. Ha úgy véli, hogy az Ön szervezete is elsavasodott, akkor érdemes erről megbizonyosodni. Erre a legjobb módszer az indikátorpapír, amelynek segítségével a vizeletből lehet megállapítani a szervezet pH értékét. A vizelet pH-jának 7 a megfelelő mértéke, de, ha a 6,5 és 6,8 közé esik, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen az is normális. Ettől eltérő eredmény viszont nem az. A szervezet elsavasodása következtében tapasztalható jelek a gyenge immunrendszer, a narancsbőr, az emésztési panaszok, a gyakori fejfájás és az állandó fáradtságérzet.

A szervezet elsavasodását leginkább a stressz, a mozgáshiány, a túl sok savképző ital és élelmiszer fogyasztása, valamint a dohányzás áll. Az elsavasodás ellen leginkább az imént említett tényezők csökkentésével lehet védekezni, illetve célszerű lúgosító élelmiszereket fogyasztani, mint például tojássárgát, zöldségeket, gyümölcsöket, illetve teljes kiőrlésű gabonaféléket. Emellett a bő folyadékfogyasztás is fontos, például gyógyteák és egészséges, tisztított víz formájában. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban talál!