Akciófigurák, mesehősök és megannyi játék várja!

Szórakozás a mesehősökkel – ez több, mint gyerekjáték. A kicsi órákat tölthet azzal, hogy felöltözteti őket, csoportokba rendezi őket, eljátssza a tanár-diák vagy szülő-gyerek kapcsolatokat – vagy akár a hálószoba padlóján felakasztott szekrénybe rendezheti őket.

Akciófigurák, mesehősök rendelhetőek a jatek-webaruhaz.hu weboldalon, tehát ne habozzon, itt a helye nálunk ha az ön gyermeke is kedvenc akciófiguráját szeretné megkapni karácsonyra. Mi van akkor, ha a gyerekek a mesehősök által valósághű szituációkat alakítanak ki plasztikus emberekkel, és valóban finomhangolják szociális készségeiket – és megtanulják, hogyan érezzenek együttérzést és empátiát a körülöttük élő valós emberek iránt? Csábító lehet az ilyen játékot elvetni, azt feltételezni, hogy az akciófigurákkal való játék csak szórakozásból szolgál. Ami az ajándékokat illeti, sok szülő természetesen az oktatási táblák, rejtvények vagy STEM-játékok felé hajlik, különösen azután, hogy hat hónapig megszakadt az iskolai oktatás a globális világjárvány nyomán. A mesehősökkel való játék abban is segíthet a gyerekeknek, hogy felismerjék, kiben bízhatnak, és gyakorolhatják a kérdések feltevését, ha valamiben segítségre van szükségünk, vagy ha többet akarnak tanulni. Az akciófigurák arra ösztönzik a gyerekeket, hogy saját kis képzeletbeli világokat alkossanak, szemben a problémamegoldással vagy a játéképítéssel.

Arra ösztönzik a gyerekeket, hogy gondoljanak más emberekre és arra, hogy hogyan kommunikálhatnak egymással. Az a tény, hogy a társadalmi információfeldolgozáshoz kapcsolódó agyterületet aktívnak látták a kutatások során azt mutatja, hogy az akciófigurákkal való játék segít elsajátítani azokat a szociális készségeket, amelyekre későbbi életük során szükségük lesz. Amennyiben többet tudna meg erről és szívesen rendelne gyermekeinek mesehősöket vagy akciófigurákat, keresse fel a jatek-webaruhaz.hu weboldalt.