Az alvázvédelem hatékony módja

A gépjárművön lévő fémből készült alkatrészek nedvesség és oxigén hatására korrodálódni kezdenek az idő múlásával. Ez egyáltalán nem esztétikus és pár év alatt nagyon el tudja csúfítani az autó megjelenését. Sajnos még akkor is előfordulhat, hogy a rozsda megjelent, ha ennek nincs semmilyen szemmel jól látható jele.

Az alvázvédelem kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! A rozsdásodás kialakulásában elsősorban a nedvességnek van jelentős szerepe, mely számos formában érintkezhet az autó fém alkatrészeivel. Legyen szó sárról, hóról, esőről vagy páráról, egyik sem tesz jót az autónak. Természetesen a gépjárművek úgy gördülnek le a gyártósorról, hogy el vannak látva a rozsdásodás ellen az alváz és a karosszéria esetében egyaránt. Korrodációra elsősorban akkor kerül sor, amikor ez a védelem megsérül. A gyári védelem az alváz esetében három-öt év múltán sokat veszít a hatásfokából, ami azzal jár, hogy a legkisebb sérülés következtében is megjelenhet a rozsda. Különösen azok az autók vannak kitéve a korrodáció veszélyének, melyek a szabadban parkolnak, ugyanis a nedvesség valamilyen formája, így könnyen érintkezhet a fém felületekkel.

A száraz, fűtött hely a legoptimálisabb a rozsda elleni védekezésben, ugyanakkor önmagában nem feltétlenül elegendő, mivel a sár, latyak és a hó könnyen felcsaphat az alvázra, ami ott marad akkor is, ha beállunk a száraz, fűtött helyre. A rozsdásodás sajnos természetes folyamat, melyet teljes mértékben nem tudunk megakadályozni, viszont lassíthatjuk azt. A szervizeltetések alkalmával érdemes ellenőriztetni az alvázat, illetve az alvázvédő bevonatok alkalmazása is igazán hasznos lehet. Ilyet akár rendelhetünk online is vagy akár vásárolhatunk valamelyik autós bolt kínálatából. A használatot ugyanakkor érdemes lehet szakemberre bízni.