Biztonságos hazajutás sofőr segítségével

A sofőrsegély afféle úri mulatságnak tűnhet, azonban nem csak a felső tízezer engedheti meg magának. Egy biztos, a sofőrsegély akár szó szerint életet menthet, ha szükség van rá. Bizonyos esetekben ugyanis semmi esetre sem javasolt a volán mögé ülni, mégis vannak, akik megteszik a figyelmeztetések ellenére.

Sofőrsegély nagyon hasznos szolgáltatás, ha úgy érzi nem képes autóba ülni és vezetni vagy valamilyen okból kifolyólag nem szeretne volán mögé ülni. Rengeteg oka van, hogy miért éri meg sofőrre bízni autóját és egyben életét. A leggyakoribb okok, ami miatt nem ajánlott autóba ülni, az az alkohol és a fáradtság. Mindkettő igazán veszélyes, nem csak a sofőrre és az utasokra, hanem a közlekedés többi résztvevőjére nézve is. Ha mindössze egy-két italról van szó, akkor sem ajánlott autóba ülni, hiszen egy közúti ellenőrzés során könnyen a jogosítvány bánja az ittas vezetést. Ezt pedig jobb nem kockáztatni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan akkor sem hajlandók félreállni és pihenni egy kicsit, ha már nagyon fáradtak. A fáradtságról érdemes tudni, hogy egy bizonyos ponton hasonlóképp csökkenti a reakcióidőt, mint az alkohol.

Ha tehát nem érzi úgy, hogy képes volna vezetni vagy biztosabb valamilyen okból kifolyólag átadni a volánt, akkor érdemes igénybe venni a sofőrsegély szolgáltatást. A szolgáltatás keretein belül kizárólag professzionális sofőrök ülnek be autójába, akik számos speciális járművezetői képzésen vettek már részt és tökéletesen tisztában vannak a sofőr etikett írott és írtalan szabályaival. A sofőrsegély szolgáltatás nem csak akkor jelent nagy segítséget, ha ittas vagy fáradt, hanem akkor is, ha valamilyen egyéb okból kifolyólag nem szeretne volán mögé ülni. Bővebb információkat a nemzetisofor.hu weboldalon talál!