Egy megbízható öngyújtó mindig jól jön

Egyes eszközeink kapcsán néha csak akkor vesszük észre, mennyire fontosak, amikor egyszer csak nem működnek. Ezek a hétköznapi tárgyak együttesen adják azt a komfortérzetet, ami a mindennapok zökkenőmentes lebonyolításához elengedhetetlen.

Ilyen például az öngyújtó is. Dohányosok persze ritkán követik el azt a hibát, hogy ne lenne náluk legalább egy pótdarab, ugyanakkor, ha ez mégis megtörténik, az bizony rendkívül kellemetlen lehet, főképp, ha olyan helyen tartózkodunk, ahol nincs a közelben bolt. Az eldobható darabok ráadásul híresen megbízhatatlanok, bár kétségkívül olcsók is egyben. Hosszú távon azonban több szempontból sem előnyös, ha ilyen öngyújtó mellett tesszük le a voksunkat. Egyrészt ez környezetvédelmi szempontból is aggályos, hiszen az évek alatt hatalmas mennyiségű szemetet termelünk így, lévén nem ritka, hogy havonta – vagy még sűrűbben – szükségessé válik egy új öngyújtó beszerzése. Emellett persze azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy ez komoly kiadással is jár, így a pénztárcánk érdekében is tanácsos előre terveznünk.

Tudniillik szinte biztosan jobban járunk, ha egy minőségi öngyújtó beszerzése mellett határozunk. A boltok polcain ráadásul hatalmas kínálattal találhatjuk szembe magunkat, így biztosan felleljük azt a modellt, ami minden szempontból megfelel majd a kívánalmaknak. Elsőként azt kell eldöntenünk, benzinnel, avagy gázzal üzemelő típust szeretnénk-e. Mindkettőnek megvan a maga előnye, ám valójában nincs akkora egetverő különbség, hogy bármelyikkel is melléfoghassunk. Egy benzines öngyújtó – már csak felépítéséből adódóan is – némiképp strapabíróbb, ellenben egy sajátságos ízt ad, ha cigarettát gyújtunk meg vele, ez utóbbit pedig nem mindenki szereti. Egy dolgot azonban feltétlenül érdemes észben tartani, mégpedig azt, hogy bármelyik módozat mellett is tesszük le a voksunkat, időszakos karbantartásra mindig szükség lesz a kifogástalan működéshez.