Első és hátsó lengőkar szilent

A lengőkar szilent dolga, hogy biztosítsa a kar és a persely közötti kapcsolatot, és mivel ez az alkatrészek rengeteget mozog, így hamar kopik is, így idővel biztosan le kell majd cserélni. Webáruházunkban, az alkatreszek.hu-n kedvező áron vásárolhat új lengőkar szilentet, ha a régi már elhasználódott, és cserére lenne szükség.

A lengőkar szilent hibája hangos kopogás útján mutatkozik meg, de azért évente érdemes ellenőrizni, hogy milyen állapotban van éppen. Az alkatrész cseréje csakis szervizben történhet, és általában ekkor felújítják a kart is. Egy gépkocsi elülső és hátulsó lengőkar szilenttel is rendelkezik, így a hátul található alkatrész neve hátsó lengőkar szilent. A hátsó lengőkar szilenttel akkor vannak gondok, amikor a kopogó hangot a kocsi alja felől hallja, és ez azt jelenti, hogy a lengőkar és a persely nem áll szoros kapcsolatban egymással. Mivel ezt az alkatrészt is gumi veszi körbe, idővel ez is tönkremegy. A magyar utakon mindkét lengőkar szilent, az első és a hátsó is ugyanúgy használódik, így nem árt időközönként ellenőrizni őket.

Ha éppen éves szervizre tervezi vinni autóját, akkor említse meg azt is a szerelőnek, hogy nézzen rá a lengőkarra is. A hátsó lengőkar szilent is része annak a rendszernek, amely a biztonságért felel, így a javítását vagy cseréjét nem érdemes hosszútávon halogatni, hiszen akár emberéletekbe is kerülhet. További részleteket a lengőkar szilentről weboldalunkon olvashat, az alkatreszek.hu-n, ahol megtekintheti a teljes lengőkar szilent kínálatot is. Amennyiben kérdései lennének, vegye fel a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal az info@kovacsauto.hu e-mail címre írva, vagy a +36 62/554-013 telefonszámot tárcsázva. Válasszon minket a magas minőségű, de kedvező árú lengőkar szilentekért!