Fékjavítás profi módon

Minden autó esetében fontos, hogy évente legalább egyszer ellenőrizzék a fékeket. Ha szükséges ki kell cserélni a fékolajt, vagy a fékpofákat, illetve a féktárcsákat. Csak akkor lehet biztonságosan autót vezetni, ha a fékek megfelelően működnek. Az autóknál ma már hidraulikus fékeket, tárcsaféket, vagy dobfékeket használnak.

A fékjavítás Szeged területén épp olyan fontos szervizelési feladat, mint az ország bármelyik másik pontján. A dobfékek élettartama körülbelül 100.000-150.000 km, ezt követően szükségessé válnak a cserék, de nem elegendő csak ekkor szakemberhez fordulni. A fékeket 10.000-20.000 kilométerenként le kell ellenőriztetni. Ha ezt betartjuk, akkor nagy eséllyel nem lesz baja a fékeknek, főleg, ha időközönként a motorféket is használjuk, mert így kevésbé kopnak a fékpofák.

Ha bekövetkezik a nem várt fékmeghibásodás, akkor szerelőhöz kell fordulni. Szegeden a legprofibb szakembereket az alkatrészek.hu internetes oldalon lehet megtalálni. Azonnal keresse fel a Kovás Autóalkatrész Kft.-t, ha túlzott gumikopást, vagy kormányrázást tapasztal, ha fémes hangot hall, vagy ha az autó félrehúz fékezés közben, esetleg nagy a fékpedálút, de akkor is forduljon a szervizhez, ha morog az autó fékezés közben, vagy ha megnő a fékút, vagy ha lüktet a fékpedál.

A Kovás Autóalkatrész Kft.-nál vannak a legjobb árak, hiszen egy fékbetét-cserét 4.000 forintért végeznek el, a fékbetét cseréjét féktárcsa cserével együtt 5.000 forinttól vállalják, a fékpofa cserét szintén 5.000 forinttól, míg a fékcsövek cseréjét és a fékfolyadék cseréjét 2.500 forinttól. A fékhatás mérés mindössze 1.500 forint, a féknyereg cseréjét pedig 5.000 forinttól vállalják. A fékolaj forráspont ellenőrzése természetesen ingyenes. Ezeket az árakat akkor vállalják, ha az ügyfél a náluk vásárolt alkatrész szeretné beszereltetni.