Gyakran kúttisztításra van szükség, hogy tiszta vizet szivattyúzhassunk a mélyből

Nagyon hasznos, és sokrétűen felhasználható, ha van az udvarunkban egy fúrt kút. Mivel a fúrt kutakat speciális fúró berendezéssel mélyítik a földbe, így a pár méterestől akár 120 méterig is terjedhet annak mélysége. Ez általában a felhasználás céljától függ. A fúrt kút az ásott kúttal ellentétben folyamatos vízadásra képes. A mélységétől függően gyűjthet talajvizet vagy akár ivóvíz tisztaságú rétegvizet is. A vizet csak szivattyúval lehet a felszínre hozni. A fúrt kutak esetében is elkél időközönként a tisztítás.

A www.kuttisztitovallalat.hu internetes oldalon bővebben is olvashatunk a fúrt kút tisztításának folyamatáról, illetve felvehetjük a kapcsolatot a Kúttisztító Vállalat szakembereivel, az info@kuttisztitovallalat.hu e-mail címen vagy telefonon is.

Ha csökkenteni akar a vízszámláin, és van egy nem használt fúrt kút a kertjében, akkor érdemes azt kitisztíttatnia, és újra használatba vennie, de ha nem rendelkezik fúrt kúttal, akkor készíttethet is egyet magának. Attól függően, hogy mire kívánja használni a vizet, a tisztítás mellett fertőtlenítésre is szüksége lehet, főleg a talajvíz esetében, ami műtrágyával és egyéb szennyeződésekkel keveredik.

A különböző háztartási igényeinknek különböző típusú felszín alatti víz felel meg. A talajvíz az első vízzáró réteg fölött található, mindössze néhány méterre a felszín alatt, így csak locsolásra vagy autómosásra alkalmas. A rétegvíz viszont két vízzáró réteg között terül el 30-120 méterre a felszín alatt, így többrétű felhasználásra, akár ivásra is alkalmas. Minél mélyebbről jön a víz, annál tisztább.

Ha tanácsra vagy fúrt kút tisztítására van szüksége, keresse fel a www.kuttisztitovallalat.hu weboldalt, és kérjen segítséget a szakemberektől, mert ők értenek a kúttisztításhoz, tapasztalattal rendelkeznek, valamint speciális eszközeik és gépeik vannak a megfelelő kúttisztításhoz, így bizalommal fordulhatunk hozzájuk.