Kardán tengely felújítás rövid határidővel

A kardántengely egy mechanikai alkatrész, mely nagyon sok autóban megtalálható. Például személyautókban, kamionokban, autóbuszokban, mezőgazdasági gépjárművekben és teherautókban. Ha a kardán tengely meghibásodik, akkor mielőbb javításra lesz szükség.

Kardán felújítás elengedhetetlen meghibásodás esetén. A kardántengely egy időben az autó egyik legfontosabb része volt. Manapság a legtöbb autó elsőkerék meghajtással rendelkezik. Az ilyen autók tulajdonosainak nem kell félni a kardán meghibásodásától. A hátsó kerék meghajtású autókban viszont jelen van ez az alkatrész. Mechanikai elem ezért sajnos számítani kell rá, hogy idővel biztosan meg fog hibásodni. A kardántengely segítségével a gépjármű motorja úgy meg tudja hajtani a kereket, hogy a két részből összetevődő meghajtó tengely részei el tudnak mozdulni. A forgatónyomaték átvitele egyik tengelyről a másikra egyszerűen megvalósulhat. A kardántengely gyakorlatilag a forgó elemeket köti össze. A CardanGo szervizben minden egyes gépjármű kimagasló szolgáltatásban részesül. Ha meghibásodott a kardántengely, akkor mielőbbi javításra van szükség.

A kardántengely cseréje többféleképp megvalósítható. Például rövidítéssel, hosszabbítással, dinamikus kiegyensúlyozással, perselyházak kopásának javításával, a csúszórész átalakítással vagy cserével, esetleg a kardántengely porvédőinek, illetve felfüggesztő elemeinek cseréjével. A kardántengely meghibásodásának leggyakoribb hibajelei, ha haladás közben vibráció jelentkezik, induláskor vagy hirtelen sebességváltáskor kopogó hang hallható. A megszokotthoz képest rendellenesnek tűnő zajok mindenképp bajt jeleznek. A cardango.hu weboldalon még több hasznos információt talál, illetve elérhetőséget is!