Kék szőnyeg stílus 2022-ben is

Egy szőnyeg elhelyezése a lakásban némi átgondolást igényel. Mind a méret, mind a forma, mind pedig a szín kiválasztásánál észnél kell lennünk, ha nem szeretnénk orbitális bakikat elkövetni a tökéletesre törekedett lakberendezés során.

Mivel a kék szín nagyon kedvelt, ezért most a kék szőnyeg ismérveit szeretném megemlíteni.

Az első és legfontosabb dolog, hogy ki kell választani egy fő színt és egy másodlagos színt, majd csak ez után jöhetnek a komplementer színek és e hármas összehangolása. Kék szőnyeg, kék függöny, kék tapéta, kék színű kiegészítők tökéletesíthetik otthonunk modern, stílusos, letisztult hangulatát.
Ha a szőnyeg sötétkék, akkor az olyan főbb kiegészítők is sötétkék árnyalatúak legyenek, mint a tapéta és a függöny. A kisebb kiegészítők már lehetnek világosabb árnyalatúak is.

A kék szőnyeg nagyon trendi manapság, ezért néhány szót meg kell említeni, mielőtt használatba vennénk otthonunk különböző helyiségeiben. Bármelyik térben elhelyezhetünk egy minőségi kék szőnyeget, csupán figyelni kell a részletekre.

Ki ne szeretne a nappaliban egy kis tengerparti hangulatot bevinni? A kék szőnyegek erre tökéletesen alkalmasak, mint kiegészítő elem. Mivel sokféle árnyalata van a kéknek, szárnyalhat a fantázia. A türkiz kék, a világoskék és a sötétkék is szerepet kaphat a nappaliban. Egy nagyméretű, türkizkék shaggy szőnyeg tágas érzetet kelt és ránézve mindig a tengerpartra emlékeztet bennünket. Visszahozza a nyaralás emlékeit, de inspirálhat is a jövő utazásaira.

A sötétkék szőnyeg mellett kitűnően mutat a sárga szín, az arany szín és a természetes barna is. Nagyméretű kék szőnyeg a nappaliban, barna kanapéval, arany színű lenge függönnyel, élénksárga vázával, faliképekkel egészen elegáns hangulatot tükröz.

Kék és arany. Nem csak egyszínű szőnyegek léteznek. Az arany és kék szőnyeg színeinek kettőse elegáns és lehengerlő légkört varázsol a helyiségbe. Kék alapon arany mintázat, vagy arany alapon kék színek a szőnyegen egyaránt szépek.