Kényelmes matrac a jó alvás titka?

Tudta, hogy az egészség megőrzése érdekében kiemelt jelentőséggel bír a pihentető alvás? A felnőttek számára ajánlott napi nyolc órát legtöbben nem tudjuk elfoglaltságaink miatt az ágyban tölteni. De vajon mennyire kikapcsoló az az időszak, amit igen? Cikkünkben a nyugodt éjszakák titkának igyekszünk utánajárni.

A matrac kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt helyezni a minőségre. Ma már nem kell csillagászati összegeket kifizetni annak érdekében, hogy egy strapabíró és időtálló darabbal gazdagodjon a hálószoba. Ha megfelelő színvonalú darab mellett tesszük le a voksot, azzal már sokat tehetünk a forgolódással töltött álmatlan éjszakák ellen. A kifeküdt daraboktól csak hátfájást kaphatunk, de másnapi energikusságot biztosan nem. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk, így néhány kattintással beszerezhetjük a kényelmet szolgáló matracot. De vajon valóban elég lenne ennyi ahhoz, hogy másnap új energiákkal ébredjünk? Ugyan a gerincet megfelelően alátámasztó matrac kétségkívül fontos, de ezen felül nem árt még néhány dologra odafigyelni.

Gondolta volna, hogy az ágyneműhuzat minősége is lényeges? Célszerű azokat a típusokat előnyben részesíteni, amelyek természetes alapanyagból készülnek. Fontos az is, hogy friss levegő legyen a hálóban és megfelelően előkészüljünk a pihenéshez. Az órákon át tartó internetezés nem feltétlen ilyen tevékenység. Viszont az olvasás remek esti elfoglaltság egy meleg fürdő után, mely segít kikapcsolni a napi hajtásból. Sokan vagyunk úgy vele, hogy a bennünket ért stresszt képtelenek vagyunk feldolgozni. A megfelelő étrend-kiegészítőkkel és a rendszeres testmozgással sikerülhet megtalálni azt a fajta lelki egyensúlyt, mely a pihentető alváshoz nélkülözhetetlen. Ne feledje, akár egészsége is múlhat azon, milyen mennyiségű és minőségű alvásban van része!