Konyhaszőnyeg őszre, télre!

Szőnyeget a konyhába? Valaki szerint kizárt. Pedig nagyon kellemes része lehet a konyhának, főleg, ha kisgyerek is van a családban. A konyhaszőnyeg, ha nyáron nem is, de a hidegebb idő elérkeztével nagyon is barátságos miliőt teremt.

Nem tudod elképzelni konyhádban a konyhaszőnyeget? Akkor mutatok pár pozitívumot, hogy miért ajánlom.

A konyhaszőnyeg mellett szól az, hogy a legtöbb esetben már mosható anyagból készítik a gyártók ezt a szőnyeg típus. Igen, tudom, a konyhában sokszor nincs patyolat tisztaság, hiszen sütünk, főzünk, morzsálunk, szorgoskodunk. A gyerekek folyton éhesek és szinte gyártósoron készítjük a szendvicseiket minden nap. De egy megfelelő anyagú, mosható, könnyen tisztítható konyhaszőnyeggel nem kell aggódni emiatt sem.

A második érvem a konyhaszőnyeg mellett az, hogy sokkal kényelmesebb a gáztűzhely előtt órákat ácsorogni és kevergetni az ételt, egy puha konyhaszőnyegen. De itt van a mosogatás is. Miért a hideg csempével érintkezzen a lábad, ha lehet konyhaszőnyegen is? Több, könnyen felfázós hölgyet ismerek, akiknek mindig javaslom, hogy vigyázzanak jobban magukra. Nekik szintén jól jön egy meleg hatású konyhaszőnyeg.

A derékbántalmakkal élők, akik mindenre érzékenyek és a kemény padlón könnyen előjönnek a fájdalmak, a konyhaszőnyeg jó megoldás. Ez a puha felület csillapítja a kínokat főzés és mosogatás alatt.
A kifejezetten konyhai használatra kifejlesztett és gyártott szőnyegek elég strapabíróak, jól bírják a mindennapok megpróbáltatásait. A speciális konyhaszőnyeg, hosszú élettartamát mosógépben mosva is tudja tartani.

A konyhaszőnyeg  alapanyaga a legtöbb esetben poliamid. Ez az anyag jó vízfelvevő képességű, ami a konyhaszőnyegnél ugyebár a gyakran kiömlő, kifröccsenő víz, tej, stb. ételek esetében jó, ha könnyen felszívja azokat.

Végezetül, de nem utolsó sorban a lakberendezést imádók örülnek, ha még egy szép kiegészítőt be tudnak építeni otthonukba. A konyhaszőnyegek nagyon vidámak, hangulatosak, színes és visszafogott mintában is beszerezhetőek. A konyhaszőnyeg nagyon fel tudja dobni a hangulatot a konyhában. Ha letisztult színek uralkodnak a bútorokon és a falakon, akkor is feldobhatjuk a teret egy szép zöld konyhai szőnyeggel,  már csak azért is.

A konyhaszőnyeget mindenkinek ajánlom, akiknél már szeptember közepén, végén előkerülnek otthon a házi papucskák és a meleg zoknik. Várjuk felkészülten az őszt és a telet, szerezz be Te is egy szép, vidám, hangulatos, otthonos konyhaszőnyeget!