Mikor beszélhetünk szerelemről?

A szerelem olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. -mondja a 6 éves Tomi. És tényleg ez a szerelem!

Szerelem erős testi és lelki vonzódást jelent, vágyakozást a szeretett személy iránt, ragaszkodásban és odaadásban nyilvánul meg, vagy hiányérzetet kelt, ha nincs velünk. Minden ember vágyakozik az igaz szerelem után. Sajnos napjainkban a szerelem szó is elveszítette az értéket. Sokan meggondolatlanul dobálóznak a szeretlek szó kimondásával, és nem foglalkozva annak következményeivel. Egy kapcsolat kettő emberről kell, hogy szóljon. El kell, hogy felejtsük az egyirányú érdekeket és arra kell törekednünk, hogy mindkét félnek megfelelj. Egy igaz szerelmen alapuló kapcsolat egyik legfontosabb alappillére az őszinteség. Őszintén beszélünk minden gondunkról, problémánkról és megbízunk a másikban. Egy jó párkapcsolatot nem lehet könyvekből működtetni, fontos egymás önbizalmának segítése. Mindig dicsérjük meg a másikat, ha arra ad okot. A bíráló, lenéző megjegyzések sokat ronthatnak a másik önbecsülésén és ez által felborulhat a kapcsolatotok egyensúlya.

Tudjunk meg bocsájtani, a szerelem megőrzéséért sok áldozatot kell hoznunk. A megbocsájtás nem könnyű, a párkapcsolatok nagy része ezért megy tönkre. Nem arról van szó, hogy mindent el kell nézned a párodnak csak megbocsájtás nélkül, nem élhetjük meg a valódi szerelmet. Valódi szerelem, valós problémákkal jár. Mikor még bimbózó egy kapcsolat miden tökéletesnek tűnik, rozsaszín felhőkön szárnyalunk. Arra kell ügyelnünk, hogy mikor már komolyra fordul a kapcsolatunk és az életünk egybekötésén gondolkodunk legyünk teljes mértékben biztosak magunkban, a párunkban és a mellette való döntésünkben is egyaránt!