Milyen károkat okozhat a szolenoid szelep hibája?

Egy autó szinte megszámlálhatatlan mennyiségű alkatrészből, kütyükből áll, melyeket a gyártók a legoptimálisabb működés érdekében helyeztek el oda, ahová. Azonban, ha ebből a sok szerkezetből valami meghibásodik, rendkívül komoly gond is keletkezhet, pláne ha a probléma továbbgyűrűzik.

Klikk ide és máris elérhetővé válik a részletesebb információ a szelephibákról, az alkatreszek.hu oldalon. Az autó megfelelő működéséhez számos folyadék és egyéb adalékanyag járul hozzá. Ezek segítségével nem csak működésbe lendül az autó, de az alkatrészek élettartama is növelhető. Azonban fontos, hogy a különböző anyagok, melyek tartályokban és egyéb helyeken lelhetők fel az autóban, ne keveredjenek, s ne folyjanak, valamint, hogy álló autó során mindenképp zártak legyenek. Ezt a feladatot a különféle szelepek végzik el, s ideális esetben akkor nyílnak, és zárulnak, amikor azt az autó úgy kívánja. A legújabb autókban vezérlésmódosító kerekek és szolenoid szelepek is találhatók annak érdekében, hogy a kellő mennyiségű üzemanyag-levegő eleggyel üzemeljen az autó.

A szolenoid szelepek arra hivatottak, hogy a szelep nyitás és zárás mechanikája tökéletesen működjön, egy fél másodperccel se korábban vagy később, mint ahogyan kellene. Így nem kerül a különböző helyekre a szükségesnél több vagy kevesebb anyag. Meghibásodásuk esetén olyan jelek vehetőek észre, mint ingadozó alapjárat, piszkos motorolaj vagy a műszerfalon, a motor ikon fényjelzése. Ilyen esetben javasolt a szakemberrel történő kapcsolatfelvétel, ugyanis, ha meghibásodott szolenoid szeleppel közlekedik egy autó, idővel hatalmas károk keletkezhetnek a motorban. Azonban ha még idejében szerelőhöz kerül, sokkal kedvezőbb áron zajlik le a javítás, s a jármű tulajdonos megkímélheti magát egy motor cserétől, mely igen költséges beruházás.