Minőségi horgász damilok széles választéka

A horgász damilok ma már széles választékban érhetők el. Ennek megvannak az előnyei, ugyanakkor nagy hátránya, hogy a hatalmas választékból egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelő damilt, mely hozzájárul a sikeres kapáshoz. Vannak bizonyos tulajdonságok, melyek a damil jellemzésére szolgálnak, ezek sokat elárulnak a damilról és adott esetben megkönnyítik a választást.

Damil vásárlás előtt nem árt tájékozódni a típusok kapcsán, különösen a kevésbé tapasztalt horgászoknak. Szerencsére a legtöbb gyártó igyekszik minél részletesebb ajánlással ellátni a termékeket, aminek köszönhetően könnyebb megtalálni az ideális damilt. Nagyon sokféle horgász damil van, ezért nem árt tájékozódni. A horgász damilokat bizonyos tulajdonságok jellemzik, ilyen például a szakítószilárdság, a csomótűrés, a nyúlási tulajdonság, a kopásállóság, az átmérő és még hosszan sorolhatnánk.

A damil árak a fentieknek megfelelően már nagyjából ezer Ft-tól, akár 60.000 Forint felé is mehetnek. A monofil zsinórok nevezhetők a leginkább elterjedt horgászzsinóroknak, hosszú ideig kizárólag ilyen típusú horgászzsinórokat lehetett itthon kapni. Ezeket a típusú damilokat speciális eljárás keretein belül készítik.

A fonott damilokat több szálból készítik, ahogy a nevük is mutatja. Ezek a damilok elképesztően erősek, viszont egyáltalán nem nyúlnak. A legtöbbször dobóelőtétként kerülnek felhasználásra. Az úgy nevezett legyező damilt értelemszerűen legyező módszert alkalmazó horgászok használják. Az átlag damilhoz képest vastagabbak és nehezebbek. A horgász damilok esetében a legtöbb horgász a már említett szakítószilárdságot figyeli. Természetesen ez is fontos, azonban a többi tulajdonságot sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha szeretne bővebben tájékozódni a damilok kapcsán és megtekinteni a kínálatot, akkor látogasson el a halcatraz.hu webáruházba!