Mit érdemes tudni a konvektorok karbantartása, illetve javítása kapcsán?

A használt, régi konvektorok esetében a bizonyos időközönkénti karbantartás elengedhetetlen annak érdekében, hogy a készülék hosszú távon megfelelően tudjon működni. Ennek ellenére korából kifolyólag előfordulhatnak meghibásodások. Optimális esetben, ha nem végleg ment tönkre, akkor sor kerülhet a javításra.

A konvektorok karbantartása és javítása kapcsán ezen a linken érhetsz el bővebb információkat! Általános szabály, hogy csak abban az esetben lehetséges a javítás, ha a gomb nyomása közben folyamatosan ég az őrláng. Ekkor nagy valószínűséggel az égésbiztosító cseréje által megoldható a probléma. Ha a konvektor nem kapcsol ki vagy be, akkor nagy valószínűséggel a termosztáttal lehet gond. Ha így van, akkor ezt ki kell cserélni. Ha nincs jelen a szikra, akkor valamilyen érintkezési problémáról lehet szó, esetleg elromlott a szikráztató. Ezeknek a meghibásodásoknak a helyrehozatala szakszerű javítást igényel. A saját kezű bütykölés rendkívül veszélyes lehet, sőt csak súlyosbíthatja az amúgy sem rózsás helyzetet. A gázkonvektor szerelését minden esetben hagyjuk szakemberre, még akkor is, ha úgy véljük, hogy tudjuk mi a gond és mi magunk is meg tudnánk oldani.

Ahhoz, hogy a gázkonvektor megfelelően működjön és ne hibásodjon meg a tél folyamán. Ha nem hívunk szakembert karbantartás céljából, akkor könnyen lehet, hogy pont a tél közepén, a legnagyobb hidegben adja meg magát a gázkonvektor. A téli fűtésszezonban a szakemberek meglehetősen elfoglaltak, vagyis nagy eséllyel akár napokat is várnunk kell, mire a szakember ki tud jönni, hogy megszerelje a konvektort. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően meg lehet hosszabbítani a készülék élettartamát. Emellett időben látni lehet, ha a készülékkel kapcsolatban bármi nem stimmel és időben ki lehet javítani a meghibásodásokat.