Mit tudnak a hajvitaminok?

A hosszú, dús, egészséges haj erőt sugároz és rendkívül vonzó, akár nők, akár férfiak vagyunk. A hajnövesztés maga egy természetes folyamat, akkor is megtörténik, ha semmit nem teszünk érte.

Akkor mire jó a hajvitamin? Miért szedjük, ha a hajunk amúgy is nő, magától? A hajnövesztésnek 3 ciklusa vagy fázisa van. A növekedési szakasz, az átmeneti szakasz és a nyugalmi ciklus. Az első szakasz 2-6 évig tart és valójában ebben az időszakban nő a hajunk. Az, hogy milyen hosszúra, az attól függ, hogy 2-3, esetleg 4, vagy a legszerencsésebbek esetében 6 évig van ideje a hajhagymának növeszteni a hajszálat.

Hogy a mi hajunk mennyire szerencsés ebben a szakaszban, az sok mindentől függ. Függ a genetikánktól, a homonháztartásunktól, az étkezésünktől és az életmódunktól is. Persze vannak betegségek is, amelyek befolyásolják, de ezt most nem tárgyaljuk. Nyilván a genetikánkat nem nagyon tudjuk befolyásolni, a hormonháztartásunkat már sokkal inkább. Egy endokrinológus ebben sokat tud segíteni. Amit önállóan is optimalizálhatunk, az az étkezés és az életmód. Az egészséges életmód fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mint ahogyan a vitamin, ásványi anyag, fehérje és rostdús táplálkozás szerepét sem. Persze, ez utóbbit nagyon nehéz befolyásolni, hiszen vagy időnk nincs egy optimális étrend összeállításához és tartásához, vagy pedig megfelelő alapanyag. Azt, hogy mit ezünk meg valójában csak akkor tudnánk, ha a táplálékunkat magunk is termesztenénk, nevelnénk. Ezek után nem csoda, hogy a hajvitamin reneszánszát éli, hiszen csak egy tablettát, vagy kapszulát kell bevennünk és máris gondoskodtunk arról, hogy a szervezetünk, jelen esetben a hajunk megkapjon minden szükséges elemet a növekedéshez. A hajvitamin azért hajnövesztő hatású, mert megad minden tápanyagot a hajhagymának, ami gyors hajnövekedéssel reagál az „üzemanyagra”. De nem elég csupán naponta lenyelni egy tablettát, vagy kapszulát ahhoz, hogy a hajhagymánk hasznosítani tudja. Gondoskodni kell a fejbőr megfelelő vérkeringéséről is, hiszen a tápanyagot és a vitaminokat a vérünk szállítja a hajhagymához. Mindig egészítsük ki egy napi pár perces fejmasszírozással a rutinunkat, így nemcsak tápanyagot, de oxigént is „szállíttatunk” a hajhagymákhoz. Az eredmény pedig gyors hajnövesztés lesz, továbbá a hajszálaink is megerősödnek, megvastagodnak.