Ön ismeri családfáját?

Ha mindössze a nagyszülőkig van visszavezetve a családfa, akkor a válasz általában igen. Ha már a dédnagyszülőket is meg kell nevezni, akkor már a többség bajban van. Ha még messzebb megyünk a múltban, akkor a válasz egyértelműen nem. Pedig kevés érdekesebb dolog van annál, mint megismerni az ősök történetét!

Családfa megismerése által az ember úgy érezheti, hogy helyére kerülnek a dolgok, éppúgy, akár egy kirakósban. A legizgalmasabb, hogy az ember saját történetét ismerheti meg. A történelem órák általában pont azért untatják az embereket, mert már elmúlt, nehéz elképzelni, nincs hová kötni az eseményeket. Viszont egészen más úgy az eseményekről hallani, hogy azt egy-egy felmenőjéhez tudja kapcsolni. A családfa kutatásra ma már külön szakosodnak. Természetesen, ahogy minden mesterség kapcsán, a családfa kutatásban is vannak megbízhatóbb és kevésbé tapasztalt szakemberek. Egy biztos, ha Zacher András genealógus segítségét kéri, akkor a lehető legjobb szakembert választja, aki húsz éves tapasztalatát és minden szakmai tudását beveti, hogy minél többet tudjon meg felmenőiről és elkészítse családfáját.

A családfa kutatás kapcsán annyit mindenképp érdemes tudni, hogy ez a megnevezés némileg csalóka, ugyanis nem a családfát kutatja a szakember, hanem éppen, hogy a családfa összeállítása a cél, illetve a rajta szereplő emberekről minél több információ kiderítése. A családfa kutatás rendkívül érdekes, ugyanis nagyon sok információt, érdekességet, sőt titkokat lehet megtudni. Olykor regényekbe illő sorsokkal lehet találkozni. Higgye el, nem csak egy családfával, hanem igazán hasznos ismeretekkel lesz gazdagabb! Ha szeretne bővebb információkat megtudni a családfa kapcsán és elérhetőséghez jutni, akkor látogasson el a zacherandras.hu weboldalra!