Padlószőnyeg irodába és otthonra

A padlószőnyeg tökéletesít minden helyiséget akár az irodáról, akár az otthonunkról van szó.

Milyen típust válasszunk otthonra és az irodába?

A szőnyegpadló a 70-es, 80-as években volt a legnépszerűbb melegburkolat hazánkban, azonban manapság szerencsére kezdi újra fénykorát élni. Használjuk a gyerekszobában, a hálószobában, az irodában, az edzőtermekben és még megannyi helyiségben vesszük nagy-nagy hasznát.

A padlószőnyeg árak nagyban befolyásolják a választást, azonban nem hagyatkozhatunk csupán erre. Más padlószőnyeg típus illik egy irodába és más otthonra is.

  • Kezdjük a lakossági padlószőnyeggel, amit otthon használunk a hálószobában, a gyerekszobában és a nappaliban is akár. Ezekben a helyiségekben bátran használhatunk olyan hosszú szálú padlószőnyeget is, mint a shaggy padlószőnyeg. Ez a puha, vastag, süppedős szőnyegpadló a kisgyermekes családok tökéletes melegburkolata, amin a kicsik nyugodtan játszhatnak, hiszen biztonságos terep tárul eléjük, ahol kis kockázatot jelent egy-egy elesés. A puha shaggy padlószőnyeg otthonunk szobáiban meghitt, fenséges hangulatot teremtenek. Az otthoni, nappali padlószőnyeg lehet vastag, bolyhos szálú is. Erre nem lépünk cipővel, nem koszolódik olyan hamar össze, mint egy munkahelyi környezetben használatos szőnyeg.
  • A másik padlószőnyeg típus a közületi, vagyis az irodai padlószőnyeg. Ez a fajta, faltól falig szőnyeg már jobb, ha rövid szálú, amit könnyen tisztán tarthatunk. Az irodában sokan megfordulunk egy nap folyamán és bizony cipővel járkálunk a munkahelyen. A több fős dolgozói kollektíva miatt az irodai szőnyegpadló sokkal nagyobb elhasználódásnak van kitéve, mint a családi házak selymes padlószőnyege. A rövid szálú, poliamid, vagy polipropilén padlószőnyegek roppant könnyen tisztíthatóak.
  • A harmadik típusa ezeknek a szőnyegeknek az ipari filc szőnyeg. A padlófilc már nagyobb terhelésnek is ellenáll, nagy forgalmú és nagy terhelésnek kitett területeken is hosszú éveken át használható. Ilyen az edzőterem, a szalonok, a szállodák halljai és többek között még az üzletek is ilyen ipari padlófilc szőnyeget használnak előszeretettel.

A padlószőnyeg tisztítás miatt sem kell aggódni sem otthon, sem a közületi helyeken. Hagyományos porszívóval és nedves takarítógéppel is könnyen felporszívózható, általános folteltávolítóval pedig minden szennyeződés kiszedhető belőle a beletaposott csokoládétól kezdve a kávéig.

Padlószőnyeg irodába és otthonra is. Minden padlószőnyeg barátságos, meleg, otthonos hangulatot alkot az adott térben. Stílusos színek, puha, erős, ellenálló anyagok. Gyönyörű türkiz padlószőnyeg? Tökéletes bárhol!