Roland videóblog – Élet a hajón bemutatása

A hajós munkák azoknak valók, akik bírják a tizenkét órás műszakokat, akár a hét minden napján, jó angol és német nyelvtudással rendelkeznek, remek a hozzáállásuk, a tűrőképességük és a kiállásuk. Emellett szívesen utaznák körbe a fél világot otthonuktól elszakadva, miközben egy halom pénzt keresnek és meg is takarítanak, mivel a fizetésük mellett a szállásuk, rezsijük és étkezésük biztosított, a megkeresett pénzüket pedig nem igazán tudják elkölteni egy hajón például az óceán közepén.

Roland videóblog – Élet a hajón címmel bemutatja nekünk a hajós munka vidám oldalát. Számos hajós partin, és önmaguknak szervezett szülinapi bulin vagy egyéb vidám eseményen vesznek részt az alkalmazottak a szabadidejükben. A hangulat vidám, barátságos, mindenki jókedvű és élvezik egymás társaságát. Innen nézve ez a munka egy buli.

Roland videóblog – Élet a hajón beszámoló szerint a munka elvégzése is gördülékenyen zajlik, a szobák takarítása rutin eljárás szerint történik, a mosodai és vasalói részlegen beszélgetéssel gyorsabban telik a munkaidő, és a bárpult mögött a mixer is élvezi a munkát. A keményebb pörgés általában csak a konyhán és a felszolgálói részlegen fordul elő, többnyire vacsora időszakban, de ez a munka is élvezetes tud lenni, főleg azok számára, akik szeretik a szakmájukat. Az igazság az, hogy a jó hozzáállás minden munkát megkönnyít. Ha időről időre nehezebbé is válnak a teendők, a kikötőkben tapasztalt látvány és élmény mindenért kárpótol, ezt a Roland videóblog – Élet a hajón is alátámasztja.

A szebbnél szebb tájak, kikötők, kisebb-nagyobb városok, a helyi látványosságok, a különböző kultúrák, az eltérő népek szokásai olyan újszerű tudást, tapasztalatot és látványt nyújtanak a hajón dolgozóknak, mely egy életre szóló emlék marad a számukra.