Szükséges az olajcsere új autó bejáratását követően?

Ha eljön az autócsere ideje, akkor el kell dönteni, hogy használt vagy vadonatúj gépjárművet vásárol. Ha megteheti, hogy szalonból vásárol null kilométer órás új autót, akkor valószínűleg hosszútávú, tíz-tizenöt éves megoldásban gondolkodik. Arról azonban nem szabad elfeledkezni, hogy a még semmit sem futott autót be kell járatni és egy úgy nevezett frissítő olajcserére is szükség van.

Az új autó olajcseréjét illetően bővebb információkért klikk ide! A gyártók szerint a modern autók úgy készülnek, hogy az első pillanattól kezdve minden elem hibátlanul működik és az összes alkatrész tökéletesen a helyén van. A tapasztalatok szeriont viszont a legtöbb autó úgy lett tervezve, hogy százötvenezer-kétszázezer kilométert menjen, azonban egy kis fejszámolás után rájövünk, hogy ezt körülbelül nyolc-tíz év alatt lekocsikázzuk. Ettől kezdve sűrűsödnek a különféle problémák. A javítgatások rengeteg bosszúsághoz és anyagi kiadáshoz vezetnek. Ekkor már késő átgondolni, hogy Ön vajon mit rontott el az elején, így időben kell lépni. A megoldást a bejáratás jelenti.

Hiába kerülnek az autóba külön-külön az alkatrészek, az optimális működés érdekében össze kell csiszolódniuk. A legfontosabb az, hogy a hengerekben lévő dugattyúk úgy mondd kidolgozzák a helyüket és ne lötyögjenek vagy ne ragadjanak be. Ez a fékek esetében sem árt. fontos, hogy a motort ne erőltesse meg, inkább használja ki az autó lehetőségeit. Az autó bejáratását követően nem szabad megfeledkezni az olajcseréről! A motor megóvása érdekében mindenképp érdemes soron kívül bevállalni egy olajcserét. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol hasznos cikkeket és széleskörű, minőségi kínálatot talál!