Tintapatron tudnivalók

A nyomtatás egyik elmaradhatatlan és egyben legdrágább kelléke a tintapatron. Abból adódóan, hogy ilyen borsos ára van, bizonyos dolgokat nem árt tudni róla.

Tintapatron elengedhetetlen része a nyomtatásnak, ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy mennyiért szerezzük be. Igyekezni kell, a legjobb ár – érték arányú terméket beszerezni. Fontos ügyelni a minőségre is, ugyanis egy silány minőségű patron hosszútávon kárt tehet a nyomtatóban. Alapvetően mikor tintapatronokról beszélünk, akkor két kategóriát tudunk elkülöníteni. Az eredeti tintapatronok a nyomtató gyártója által készülnek és kifejezetten az adott nyomtatóhoz készülnek. Ezeknek a termékeknek a minőségéért és biztonságáért a cég felelősséget vállal. A másik csoport az utángyártott tintapatron, melynek kritizálói gyakran a minőségbeli hiányosságokkal érvelnek. Tesztek, azonban pont ennek ellenkezőjét bizonyították be, ugyanis közel hasonló minőséget képvisel, mint az eredeti tintapatronok, mindezt töredék árért. Környezetvédők és barátok számára jó hír, hogy tudományosan alátámasztott tény, miszerint az utángyártott termékek jóval környezetkímélőbbek, mint az eredeti termékek.

Az utángyártott termékek esetében a patront alaposan kitisztítják, valamint ellenőrzik, majd ez után új tintát töltenek bele. Általában két vagy három alkalommal tölthető újra a patron, de az sem ritka, hogy ennél többször is megtörténik az újra töltés. A használat és újratöltés következtében a patron folyamatosan kopik, míg végül teljesen elhasználódik. Bármelyik alternatívát is választja nagyon fontos, hogy a tintapatront megfelelő körülmények közt, a különféle külső, káros hatásoktól védve tárolja, ez által a tintapatron akár egy teljes évig is megőrzi minőségét.