Zsuffa Ákos a Zsályaliget Hotel és Élménypark projektről

Egy-egy nagyobb beruházás mindig nagy médiafigyelmet kap. Nincs ez másként a Pogány településen átadott Zsályaliget Hotel és Élménypark kapcsán sem. A projektről a tulajdonos, Zsuffa Ákos mesélt. Az újonnan átadott szálloda zöld koncepció mentén épült.

Zsuffa Ákos büszkén számolt be természetközeli élményparkjáról és szállodájáról, melyet nemrég adtak át a Pécshez közeli Pogányban. A beruházást huszonhárom hektáros területen valósították meg. A létesítményt zöld koncepció mentén építették, ennek eredményeként geotermikus energia által valósul meg a fűtés, napkollektorok biztosítják a meleg vízellátást és napelemek az áramot. A nyári hőségben az épületet nem légkondicionálás által hűtik, hanem csapadékvíz hasznosításával, valamint a világítást LED lámpák alkalmazásával oldják meg. A Zsályaliget Hotel és Élménypark teljes mértékben a gyermekeket helyezi előtérbe, ennek megfelelően a szállodához tartozó hét hektáros élményparkban harminc attrakciót alakítottak ki elsősorban gyermekek számára.

Az élményparkban lehetőség van ügyességi quadpálya, trambulinpark, gumi játszótér kipróbálására, valamint érdemes végig haladni a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvényen. Az agrárfarm bemutatja a háziállatok sokaságát, ahogy a nomád állatkert is, ezenkívül a nádlabirintuson való áthaladás is igazi élményt jelent. Ezenkívül Zsuffa Ákos azt is kiemelte, hogy az élményparkhoz egy háromszáz négyzetméteres fogadóépület is hozzátartozik, mely okosház funkcióval rendelkezik és napkollektorokkal is fel van szerelve. A nyolcszáz milliós beruházás ötszáz milliós európai támogatás által valósulhatott meg! Zsuffa Ákos azt is megemlítette, hogy a jövőben bővíteni szeretnék a projektet.