A hatékony tűzkár elleni védekezés titka

A bejárati ajtó elsősorban a jogtalan behatolók, például a betörők ellen nyújt védelmet. Ugyanakkor a tűz elleni védekezésre is alkalmas lehet, abban az esetben, ha kifejezetten ilyen célra lett kifejlesztve. A PET-RO Nyílászáró kínálatában elérhető Eko-Okna tűzgátló ajtó képesek megakadályozni a tűz terjedését, ezt pedig nemzetközi tanúsítvány is igazolja.

A hatékony tűzkár elleni védekezésről itt tájékozódhat bővebben! A legtöbb lakástulajdonos legrosszabb rémálma, hogy szeretett otthona a tűz martalékává válik. Hasonlóan szívszorító, amikor egy cégtulajdonos irodája lesz oda. Ekkor gyakorlatilag egy élet munkája megy veszendőbe. Még abban az esetben is, ha a biztosító megtéríti a kárt. A tűz ellen, legalábbis a károk minimalizálása érdekében lehet tenni. Ehhez körültekintő tervezésre van szükség, illetve a tűzvédelmi szabályok betartására. A megelőzésben komoly szerepük van a tűzgátló ajtóknak, amik tűzesetben komoly védelmet tudnak nyújtani. A PET-RO Nyílászárónál fontos az ügyfelek, megrendelők véleménye, így a tűzvédelmi igényekre is tekintettel vannak a szakemberek, ezért az Aluprof kiváló minőségű, tanúsítvánnyal is ellátott MB-78EI bejárati ajtókat is forgalmazzák. Ezek az ajtók kiválóan megakadályozzák a tűz tovább terjedését.

Az egyszárnyú tűzgátló ajtók ezernégyszáz milliméter, míg a kétszárnyú ajtók kétezerötszáz milliméter szélességgel rendelkeznek. Ezekhez az ajtókhoz akár felső és oldalsó világítás is választható. Ilyenkor viszont egyedileg számítják ki a szakemberek a méretet. Az ajtók tűz elleni eredményességét a profilok belső kamráiba beszerelt tűzszigetelő elemek biztosítják. A tűzvédelmi rendszerek közt nem csak ezek az ajtók, hanem tűzvédelmi üvegek, belsőtéri vitrinek is megtalálhatók.