A legjobb edzésterv kezdőknek is!

Az edző által készített edzésterv gyakran olyan edzéseket vagy gyakorlatokat tartalmaz, amelyeket korábban nem ismert. Előfordulhat, hogy jógát vesz fel a heti rutinjába, egy másik bemelegítő gyakorlattal kezdi a futást, vagy egy hegyi túrát tesz ahelyett, hogy hosszú futást végezne egy hétvégén. Ez a szépsége, ha kilép a saját fejéből: mindig vannak különböző lehetőségek.

Edzésterv kezdőknek olcsón elérhető az ncse.hu weboldalon, ezért ne habozzon, látogasson el hozzánk és olvassa el az edzésterveket. Az edzés nem arról szól, hogy hétről hétre ugyanazokat az edzéseket ismételjük. Az edzésterv segít periodizálni, így egyes hetek a célverseny felé haladnak, míg mások a felépülésre koncentrálnak, így készen áll még gyorsabbá válni. Azok számára, akik hozzászoktak ahhoz a hagyományos modellhez, hogy heti négy napot csak a testmozgás kedvéért gyakorolnak, egy cél kitűzése megváltoztatja az edzéshez való hozzáállást. Az állandó kúra helyett az edzés intenzitása csökkenni fog, ami azt jelenti, hogy a napi és hétről-hétre végzett edzése nem lesz ugyanaz, mint a régi. Az edzésterv segít a stratégiák kialakításában, hogy megfelelően edzen – ne túl sokat, sem túl keveset. Ha nincs olyan edzésterv, amely emlékezteti Önt a nagyon szükséges pihenőnapokra, vagy variálja az edzéseit, meglepően könnyen lehet, hogy fáradtnak, motiválatlannak, fájdalmasnak és sérülésveszélyesnek találja magát. Edzéstervének felépítésével – a megfelelő periodizálással együtt – meglepően kis erőfeszítéssel a csúcson maradhat.

Még egy utolsó tanács: Ne érezze úgy, hogy tökéletesen meg kell felelnie bármelyik edzéstervnek. Hozzáadhat keresztedzéseket (például jógát vagy erősítő edzést), vagy módosíthatja a hosszú futásokat, hogy megfeleljen a rendelkezésre álló időnek, például feloszthatja a 4 órás futást két 2 órás futásra a munka előtt és után. Amennyiben többet tudna meg és bővebb leírást olvasna az edzéstervekről, keresse fel az ncse.hu weboldalt.