A legújabb hírek szerint kitiltják Rómából a dízelautókat

Egyre több nagyváros áll ki ez a döntés mellett, hogy a belvárosokból kitiltják a dízelautókat. Ezzel próbálják megvédeni a környezetet és az emberek egészségét, ugyanis ezekben a városokban már nagyon gyakori a szmog riadó.

Kitiltják Rómából a dízelautókat, a lakosságot már most készítik fel a változásokra. Németországba és Párizsban és a legújabb hírek szerint Rómában is 2024-tól betiltják az effajta gépjárművek közlekedését. Ugyanis több tudományos tény támasztja alá azt az állítást, hogy a dízelautók által kibocsájtott nitrogén-dioxid több mint 17 ezer ember idő előtti halálát okozza. A hír már nem új keletű, ám egyre valósabbnak tűnik. A kezdeményezés Németországból indult, miszerint minden olyan gépjárművet ki kell tiltani, amely EURO 6-osnál régebbi dízelmotorral működik. Ezt a határozatott a bíróság is alátámasztotta, miszerint csökkenhet a szennyezett levegő a városokban. Ez a döntés több millió tulajdonost érinthet, melyek kárát senki sem téríti meg, hiszen a dízelautók értéke napról napra csökken.

Ebbe mindenkinek bele kell, hogy törődjön, kártérítést senkitől sem igényelhet. Ez a határozat egyáltalán nem meglepő, hiszen az utóbbi években, olyan szinten szaporodtak meg a járművek a nagyvárosokban, hogy már teljesen élhetetlenné tették azokat. Egyenlőre ez a két nagyváros és Németország a résztvevő, de a közeljövőbben további országok és városok csatlakozására is számíthatunk, mivel a nitrogén-dioxid szennyezés több mint 60%-ban a dízelautóknak tudható be. Ennek a határozatnak a meghozatalára a Fiat, Olaszország legnagyobb autógyártó márkája, szintén bejelentette, hogy felhagy a dízelautók gyártásával. Bővebb információt a www.ka-autoszerviz.hu oldalán talál.