A MINI EV egy kisautó robotköntösbe burkolva

Bizonyára sokakat meglephet a tény, miszerint az igazán hagyomány ápoló MINI autógyár, 2018-ban egy olyan modellt mutatott be, amely a már a modern időkhöz igazodik teljes mértékben.

Klikk ide, ha többet szeretne megtudni ezekről az újításokról. A legnagyobb változás többek között abban lelehető, fel, hogy egy igazi elektromos meghajtású járművel álltak elő. Ugyanis a márka portfóliójából mindeddig ez hiányzott. Viszont az aktuális trendeket már ők sem kerülhették el. Az ideiében kerül piacra a teljes mértékben elektromos kisautó, amely ezen kívül még más újításokkal is rendelkezik. A MINI autókra jellemző formavilág és úgy is mondhatnánk, hogy ez a korszak immáron 1959-ben indult útjára. Valljuk be kevés, olyan márka van, melyet ennyire meghatározott volna egy bizonyos vonalvezetés és arculat, mint a brit konszern legelső típusát. Mi sem bizonyítja jobban a márka kiválóságát, minthogy egészen a 2000-res évekig gyártották az eredeti modellt. Majd 2001-ben mutatták be a Mini One Hatch modellt, melyet párosítottak a régi idők és a modern kor formatervezésével.

Viszont sokaknak nagyon nehezükre esett elengedni a régi modellt, viszont az kétségtelen, hogy a technológiára már jócskán ráfért az újítás. Ami a küllemet illeti az már vitatott, és nem aratott osztatlan sikert. Egyesek a radikális változtatásokat a német cég hatásának tudták be. Ugyanis a brit cég az évezred végén német tulajdonba került, ahol a haladás az egyik legfontosabb kulcsszó. Az elektromos Mini közel 300 km tud megtenni egyetlen töltéssel. Annak ellenére, hogy immáron környezetbarát változatban is beszerezhetik a legnagyobb rajongók a kedvenc kisautójukat, a vásárlók nincsenek elragadtatva a túl modern külső kapcsán. A főként női rajongó tábor lehet, hogy nem lesz a leglelkesebb az újításokkal kapcsolatban.