A modern kori fogamzásgátlás

Ki gondolná, hogy a fogamzásgátlás már több mint négyezer éves. Az ókori Egyiptomban is komolyan foglalkoztak a fogamzásgátló módszerekkel és kisebb nagyobb sikerrel ugyan, de fel is használták őket. Akkoriban a gumiarábikum használata jó eredményeket mutatott a spermaölésben és a hatékony fogamzásgátlásban, amely anyagot a mai napig felhasználják erre a célra különböző fogamzásgátló zselékben.

A modern kori fogamzásgátlás már jóval hatékonyabb és elővigyázatosabb, mint az ókori, de akár a néhány évtizeddel ezelőtt használt fogamzásgátló szereknél is kíméletesebbek a nőkkel. A nem kívánt terhesség komoly gondokat is okozhatnak a nőknek, ezért érdemes időben tájékozódni a fogamzásgátló módszerekről és azok mellékhatásairól. A mai tudomány már számos fogamzásgátló módszerrel szolgál, ezért sokkal könnyebb a választás is, de nem minden esetben, ugyanis a nők mindegyike más és más módszert részesít előnyben, de számtalanszor előfordul az is, hogy ugyanaz a nő életkortól függően választ más fogamzásgátló módszereket. A legjobb megoldás a szakemberek véleményét kéri ki, hiszen az egészségéről és a későbbi gyerekvállalásról van szó, így nem árt, ha komolyan veszi ezt a problémát. A Belvárosi Orvosi Centrumban konzultációs időpont kérése után, találkozhat nőgyógyász szakorvosainkkal, akik minden kérdésére választ adnak a fogamzásgátlással kapcsolatban.

Amennyiben kérdése van vagy problémái adódtak a fogamzásgátlással kapcsolatban, látogasson el weboldalunkra, ahol részletesen olvashat a módszerekről és azok hatékonyságáról, illetve felveheti velünk a kapcsolatot telefonon keresztül is, ahol egy gyors időpont egyeztetés után, nőgyógyász szakorvosaink egyike fogadja és látja el tanácsokkal, a fogamzásgátlással kapcsolatban. Telefonszámunk: +36 30 372-6832