A pánikbetegség részletei a medicalnews.hu-n

A pánikbetegség olyan szorongásos rendellenesség, amely során rendszeresen hirtelen pánikrohamot vagy félelmet érez. Mindenki megtapasztalja bizonyos időszakokban a szorongás és a pánik érzését. Ez természetes válasz a stresszes vagy veszélyes helyzetekre.

A medicalnews.hu weboldalon rengeteg választ talál majd a pánikbetegséggel kapcsolatos kérdéseire ezért megéri ide benézni. A pánikbetegségben szenvedő embernek rendszeresen és bármikor lehet szorongása és pánikrohama, gyakran nyilvánvaló ok nélkül. A szorongás a nyugtalanság érzése. Enyhétől a súlyosig terjedhet, és magában foglalhatja az aggodalom és a félelem érzését. A pánik a szorongás legsúlyosabb formája. Elkezdhet elkerülni bizonyos helyzeteket, mert attól tart, hogy ezek újabb rohamot váltanak ki. Ez létrehozhatja az élet körforgását „a félelemtől való félelemben”. Ez növelheti a pánik érzését, és további rohamokat okozhat. Pánikroham alatt intenzív mentális és fizikai tünetek jelentkeznek. Nagyon gyorsan, nyilvánvaló ok nélkül bekövetkezhet. A pánikroham ijesztő is lehet. A legtöbb pánikroham 5 és 20 perc között tart. A jelentések szerint egyesek akár egy óráig is tartanak.

A pánikrohamok száma attól függ, hogy milyen súlyos az állapota. Van, akinek havonta egyszer vagy kétszer, míg másnak hetente többször is rohama van. Bár a pánikrohamok ijesztőek, nem veszélyesek. A támadás nem okoz fizikai sérülést, és nem valószínű, hogy kórházba kerül vele. Ne feledje, hogy ezek a tünetek a legtöbb esetben más állapotok vagy problémák tünetei is lehetnek, ezért nem mindig tapasztalhat pánikrohamot. Például gyors szívverése van, ha nagyon alacsony a vérnyomása. A kezelés célja a pánikrohamok számának csökkentése és a tünetek enyhítése. A beszélgető terápiák és a pszichológus a pánikbetegség fő kezelési módjai. A pánikbetegség kezelése a tüneteitől függ. További információkért keresse fel a medicalnews.hu weboldalt.