A programozás alapjai elérhetők online!

Mindannyian hallottunk arról, hogy a számítógépes programozás nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt évtizedben. Manapság nagyon sok hallgató választ egy informatikai tanfolyamot annak érdekében, hogy elhelyezkedjen álmai technológiai cégénél – a Google-nél, a Facebook-nál, a Microsoft-nál, az Apple-nél stb.

Programozás alapjai elolvashatóak a Programozz te is mesterfokon című könyvből, amelyet megrendelhet a programozz-mesterfokon.hu weboldalon méghozzá a lehető legjobb áron. A programozás szó szerint körülöttünk van. A megrendelt ételektől kezdve a filmekig, amelyeket streamelünk, a kód lehetővé teszi a mindennapi cselekvéseket az életünkben. A technikai vállalatokat már nem lehet csak szoftvercégekként elismerni – ehelyett ételt visznek az ajtónkhoz, segítenek taxihoz jutni, befolyásolják az elnökválasztás eredményeit, vagy személyi edzőként működnek. Hosszú évek óta csak kevesen tudják, hogyan kell kódolni. Ez azonban kezd változni. A kódolást megtanulók száma évről évre növekszik, a becslések szerint világszerte körülbelül 22,3 millió szoftverfejlesztő létezik.

Leegyszerűsítve: a programozás utasításokat ad a számítógépnek a végrehajtáshoz. Ha valaha főzött valamilyen recept alapján, akkor úgy gondolhat rá, mint a számítógépre, és a recept szerzője a programozók. A recept szerzője egy sor útmutatást ad, amelyeket elolvas, majd betart. Minél összetettebb az utasítás, annál összetettebb az eredmény! Az elmúlt évszázadban az emberek megpróbálták kitalálni, hogyan lehet a legjobban kommunikálni a számítógépekkel a különböző programozási nyelveken keresztül. Erről is mindent megtudhat Orsó Lajos könyvéből, amit megrendelhet a programozz-mesterfokon.hu weboldalon, ezért nem fogja megbánni, hogyha ide kattint.