A szegélyléc segítségével vízszintes felületek alakíthatók ki

Noha kellő tapasztalat hiányában sokan ódzkodnak attól, hogy komolyabb felújításokba, vagy kivitelezésbe kezdjenek, valójában a legtöbb ilyen munkálat sikeressége nem rutinon múlik. Sokkal inkább a megfelelő technikán, a kézügyességen és persze a szükséges eszközök és kiegészítők megléte a lényeges.

Egy jól megválasztott szegélyléc például hatalmas segítséget jelent, bármilyen kőműves, vagy burkoló folyamatról is legyen szó. Természetesen a két feladatot teljesen eltérő módon kell kezelni, hiszen eltérő követelményeknek kell megfelelni. A legnagyobb kihívást jellemzően a járó-, illetve falfelületek burkolása okozza. Itt ugyanis a szegélyléc kiválasztása mellett a rögzítés módja, sőt, már maga a terület előkészítése is nagy alaposságot kíván. Ráadásul a csempézés és például a laminált padló lerakása teljesen más technikát igényel. Egy dolog azonban állandó, mégpedig a szegélyléc használata, hiszen akár élképzésről van szó, akár a járófelület lezárásáról, vagy épp a vízszintes, függőleges vonalak kialakításáról, ennél optimálisabb eszközt aligha találhatunk.

Ezért aztán rendkívül körültekintően kell eljárnunk, amikor a kiegészítő beszerzése történik. Tudniillik a cél ilyenkor mindig az, hogy azt a modellt válasszuk, amivel a legprecízebben tudunk dolgozni, lehetőség szerint könnyedén. Elsőként tehát azt kell vizsgálnunk, a szegélyléc milyen anyagból készüljön. Kisebb feladatokra, illetve falak élképzésére a műanyag változat a legideálisabb. Bekerülési költsége kifejezetten alacsony, roppant egyszerűen méretre szabható és akár többször is felhasználható. Vásárláskor törekedjünk arra, hogy minél strapabíróbb változat mellett tegyük le a voksunkat, hiszen ez minimális többletköltséggel jár csupán, ám hosszú távon így sokkal jobban járunk. Amennyiben nem vagyunk biztosak a döntésünkben, mindig kérjük ki egy szakember, vagy az eladó segítségét.