A szifontisztítás házilag is egyszerű

Sokszor előfordulhat, de legalább egyszer minden háziasszonynak számolni kell a szifon eldugulásának problémájával. Ilyen esetekben célszerű azonnal szakember segítségét kérni, így időt is spórolhatunk meg amellett, hogy megkíméljük magunkat a sok bosszankodástól.

A szifontisztítás házilag is kipróbálható természetesen, ám sokkal egyszerűbb dolog, ha szerelő végzi el ezt a munkafolyamatot. Bár sokszor előfordulhat a szifon eldugulása, a pórul járt személy nem is tudja, hogyan lehetne kikerülni ezt a kellemetlenséget. A szifon dugulásának leggyakoribb okai a szappanmaradékok és a hajszálak fennakadása a lefolyóban. A hajszálak szifonba való lejutását még csak-csak meg tudjuk valamelyest gátolni egy kisebb műanyag szűrővel, ám a szappanmaradékok ellen nincs bevált módszer. Nem beszélve a hosszabb idő elteltével a csövekbe kerülő samponról és a különféle női hajápoló szerekről.

A konyha szifonját illetően szintén egy szűrő lehet a megoldás, sőt ezen a helyen talán még fokozottabban kell ügyelnünk a lefolyók tisztaságára, hiszen a kisebb ételmaradékok lekerülése a szifonba a szifontisztítás házilag módszeréhez vezethet. Bár a szifontisztítás házilag eljárásához hozzátartozik, hogy időnként különféle termékeket használjunk annak érdekében, hogy elkerüljük a dugulást, nagyon ügyeljünk rá, és figyelmesen olvassuk el a vegyszer címkéjén, hogy mit tartalmaz a használni kívánt készítmény. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben maró hatású kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek kárt tehetnek a csövekben.

A szifontisztítás házilag igen egyszerűnek tűnhet, ám a gyakorlatban korántsem az. Így, ha valóban szakszerű szifontisztítást szeretne otthonának lefolyóinál, keressen profi szakembert erre a munkára. Munkatársaink a hét bármelyik napján a rendelkezésére állnak, ha nem vált be a szifontisztítás házilag.