A vizes vagy az elektromos alapú padlófűtés jobb választás?

A padlófűtés népszerű fűtési alternatíva, ugyanis egyenletesen osztja el a hőt a teljes lakásban. A padló alatt található forró csövek felmelegítik a padlót, amely aztán a teljes helyiséget is felmelegíti. Nem csak jobb hőérzet a végeredmény, hanem attól sem kell tartani, hogy felfázik a gyerek a padlón való játék közben, így kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott.

A vizes és elektromos padlófűtés kapcsán bővebb információkért kattintson ide! Padlófűtés telepítés előtt a legfontosabb kérdés, hogy elektromos vagy vizes alternatíva kerüljön beépítésre. Jellemzően ennek eldöntése komoly fejtörést okoz a háztulajdonosok számára. A víz alapú fűtés esetében a vízmelegítő rendszer megfelelő hőmérsékletre melegíti a vizet, amit a szivattyú végig folyat a padló alatt lévő csövekben. Az elektromos padlófűtés esetében elektromos áram segítségével melegszik fel a fűtőszál. Mivel az elektromos padlófűtés jóval kevesebb összetevőből épül fel, ezért kisebb eséllyel romlik el. Az elektromos padlófűtés további előnye, hogy nem szükséges karbantartani, a vizes alapú padlómelegítést viszont vegyszeres tisztításnak alávetni.

Véleményünk szerint mindkét típus előnyös, éppen ezért érdemes alaposan átgondolni az igényeket, elvárásokat és ezt követően dönteni valamelyik típus mellett. Érdemes lehet egy szakember segítségét is kikérni, ha nagyon bizonytalan. A padlófűtés költséghatékony fűtési alternatíva, ezért mindenképp megéri ezt a melegítő opciót választani. Allergiások és asztmások számára különösen előnyös a padlófűtés, mivel nem veri fel a port, ami annak köszönhető, hogy nem okoz légmozgást. Ráadásul helyet sem foglal, ami szintén nagyon előnyös. Ha bővebb információkra van szüksége, akkor látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!