Hasznos ételek az idegrendszer támogatása érdekében

Az idegrendszer támogatása és védelme érdekében fontos törekedni rá, hogy minél egészségesebben, változatosabban étkezzen. Ugyanakkor az is tény, hogy a mai ételek már nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint pár évtizeddel ezelőtt, ezért csupán étkezés által szinte lehetetlen elegendő ásványi anyagot és vitamint bevinni a szervezetbe, így érdemes táplálékkiegészítőt szedni.

Idegrendszer támogatása mindenképp hasznos, nem csupán a megfelelő étkezéssel, hanem táplálékkiegészítő szedésével is. Vannak kifejezetten az idegrendszer védelmére és támogatására kifejlesztett multivitaminok, ezek igazán hasznosak, de emellett a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozásra is törekedni kell. Némelyik étel fogyasztása különösen hasznos az idegrendszer szempontjából. Ilyen például a máj, ami tele van B-vitaminnal, cinkkel, mangánnal, sőt szelént is tartalmaz, így mindenképp hasznos fogyasztása. A tojásról rengeteg pozitívumot lehetne írni, így mindenképp érdemes beépíteni az étrendbe, ha csak nem áll fenn tojás allergia vagy intolerancia. A tojásban szinte minden ásványi anyag és vitamin megtalálható, így a már említett mangán is, sőt az idegrendszer számára hasznos B12 és B5 vitamint, valamint cinket is tartalmaz.

A gombafélék fogyasztása szintén nagyon hasznos, mivel tele van B-vitaminokkal és cinket is tartalmaz. Ráadásul nagyon sokféleképp lehet elkészíteni, így érdemes beépíteni az étrendbe. Ugyanez elmondható a csicseriborsóról is, amely kiváló magnézium- és cinkforrás. Ez igaz a szezámmagra és a hummuszra is. A zabpehely kiváló reggelinek, ugyanis magas rosttartalommal rendelkezik. Nagyon sok benne a B-vitamin, továbbá cinket és magnéziumot is tartalmaz, így különösen hasznos az idegrendszer számára.