Duguláselhárítás gyökérvágással is megoldható

A duguláselhárítás XII. kerület területén gyakran a házon kívül esedékes. A lefolyók nem csak a mosdó vagy a zuhanyzó alatt záródhatnak el, de a kertben is, ahol elsősorban a fák gyökérzete veszélyezteti a csövek épségét. Házilagos megoldás ennek a problémának az elhárítására nem létezik, biztosra akkor mehetünk, ha szakemberhez fordulunk.

A dugulás elhárítása a XII. kerületben és környékén sokszor az öreg fák gyökereinek a vízvezetékekből történő szakszerű eltávolítását jelenti. A gyökérbenövések a kültéri dugulások legfőbb okai, kialakulásukhoz néha évek sem kellenek, elég néhány hónap, hogy a gyökerek kisebb-nagyobb ágai a repedéseken át bejutva annyira behálózzák a csövek belsejét, hogy azokon fennakadjanak a szennyeződések.

A dugulás elhárító szakemberek szerint a probléma megoldását nem lehet elodázni, hiszen míg eleinte a víz lassabb áramlása, valamint dugulások észlelhetők, addig a későbbiekben csőtörésig is fajulhat a dolog. A gyökérvágás speciális eszközöket és nagy odafigyelést igénylő feladat, hiszen könnyedén megsérülhet a cső vagy beszorulhat a gyökérvágó. A duguláselhárítás XII. kerület egészén szakszerű gyökérmentesítéssel áll rendelkezésére.