Citromlé és meleg víz a kilók ellen

A meleg citromos víz olyan nagy teljesítményű hatóanyagok kombinációja, melyekkel nagyobb az esélyünk a fogyásra. A citrom magas C-vitamin és antioxidáns tartalmát tökéletesen kiegészíti a meleg víz emésztést serkentő hatása. Melegítsük meg a vizet, facsarjuk hozzá egy egész citrom levét és hűtsük le annyira, hogy iható legyen. Viszlát pluszkilók!

Ez az egészséges és frissítő ital vízhajtó és hashajtó is egyben, ezért ha rendszeresen isszuk, ne csodálkozzunk, hogy többször kell kimenni a wc-re. A citrom fokozza az emésztőenzimek termelődését, kitűnő székrekedés ellen, emellett enyhíti a gyomorégést és a puffadást is.

A C-vitamin szerepét a fogyásban több kutatás is megerősítette. A megfelelő C-vitamin tartalom segít a szervezetnek, hogy a zsírt használja fel az energia előállításához. Akiknek a szervezetében a kelleténél kevesebb C-vitamint mutattak ki, ez a folyamat lassabban ment végbe.

A citrom polifenoljai megakadályozzák a súlygyarapodást, a hason a zsír lerakódását, a vérzsír és a vércukor szintjének növekedését. A citrom számos olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek az elhízás káros hatásait, így a magas koleszterin- és trigliceridszintet is csökkentik. A kutatók szerint a citrom ezeknek köszönhetően nem csak a fogyást segíti elő, de az elhízás és a cukorbetegség megelőzését is.

A meleg víz ösztönzőleg hat az emésztésre és megemeli a testhőmérsékletet, ennek révén a szervezet több kalóriát fog elégetni. Hatására enyhül a puffadás és a vele együttjáró fájdalom, valamint székrekedés ellen is segít.