Duguláselhárítás kapcsán mielőbb hívjunk szakembert!

Dugulás bármikor előfordulhat otthonunkban, amit a legtöbb esetben könnyedén orvosolhatunk egy pumpa vagy csőgörény segítségével. Viszont előfordulhat, hogy annyira nagy mértékű a probléma, hogy az egyszerű házi módszerek egyáltalán nem válnak be és szakember segítségére lesz szükség.

A duguláselhárítás kapcsán itt olvashat bővebb információkat! Rendkívül bosszantó, amikor arra leszünk figyelmesek, hogy a szennyes víz egész egyszerűen nem akar lefolyni. A mosogató, kád, illetve mosdó is megtréfálhat minket, de a dugulások melegágya kétségkívül a WC. Ennek gyakran az az oka, hogy a többség meggondolatlanul hajigálja bele a legkülönfélébb dolgokat. Egyszerűen fogalmazva sokan szemetesnek nézik a WC-t. Például oda öntve a különféle ételmaradékokat nem csupán meg lehet tőlük szabadulni, hanem a kellemetlen szag is megszűnik. Ennek viszont idővel biztosan meg lesz a böjtje egy makacs dugulás formájában. Optimális esetben, ha csak kisebb dugulásról van szó, akkor egy kis pumpálással meg is lehet oldani a problémát.

Vannak, akik különféle szerekkel, például kólával, ecettel, szódabikarbónával és egyebekkel igyekeznek megszüntetni a dugulást, azonban érdemes tudni, hogy ezek elsősorban a megelőzésben segítenek. Az ennél komolyabb egészségre és környezetre káros anyagokat, mint a sósav vagy hipó jobb mellőzni. A rossz hír az, hogy ha igazán nagy a baj, akkor jobb nem kísérletezni, hanem szakszerű segítséget kérni. Súlyos esetben ugyanis a házi praktikák mit sem érnek, sőt nem kizárt, hogy csak rontanak a helyzeten. A szakember nem csak megszünteti a dugulást, hanem akár hasznos tanácsokkal is ellátja a jövőbeni problémák elkerülése érdekében. A Gázszerelő Budapesten munkatársai éjjel-nappal várják a dugulással küzdők hívásait.