Eurosport 2 – snooker bajnokság a biliárd kedvelőinek

A legenda szerint a snookert brit katonák találták fel Indiában az 1870-es években, és valószínűleg az új kadétokra vonatkozó általános szlengkifejezésre utalva kapta a nevét. A szó első feljegyzése 1889-ből származik, amikor egy, a biliárdról írt könyvben említik, amely játékból a snooker származik.

Eurosport 2 – snooker megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát ha arra kíváncsi, hogy mikor nézhet snookert, keresse fel weboldalunkat. A snooker a biliárdhoz nagyon hasonló játékra utal, amelyet színes golyókkal és hosszú dákóval játszanak egy asztalon, amelynek mind a négy sarkánál lyuk van, valamint közepén mindkét oldalon. A snooker játékban a játékosoknak a fehér golyóval kell megütniük a 22 színes golyót úgy, hogy azok meghatározott sorrendben a lyukakban landoljanak. Az egyéni játékot, vagy frame-et az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti. A mérkőzést az a játékos nyeri, aki a legtöbb frame-et nyeri. Ma a snooker egy nemzetközi játék, amelyet a World Professional Biliárd és Snooker Szövetség (WPBSA) irányít. Ez a szervezet irányítja a professzionális játékot, ahol a legjobb játékosok bejárják a világot, és több millió fontot keresnek nemzetközi versenyek megnyerésével.

A snooker a világ egyik legnépszerűbb játéka az indiai és kínai növekedése miatt, de egyelőre továbbra is nagyrészt a brit játékosok uralják a legmagasabb szintet. A snooker világbajnokság – sokak számára – az év egyik legnagyobb sporteseménye, de a sportágat klubokban, néha kocsmákban is játsszák az Egyesült Királyságban, minden szintű amatőrök. Egy másik dákósportból, a biliárdból fejlődött ki, amely a 16. században kezdődött, a snooker pedig a 19. század végén jelent meg. Az első hivatalos snooker torna 1916-ban volt, az első világbajnokság 1927-ben jelent meg, és azóta a játék népszerűsége egyre nőtt, és az 1970-es és 1980-as évek valószínűleg a játék legszebb korszaka. Amennyiben többet tudna meg és megtekintené a kezdési időpontokat, nézzen be a musor.tv-re.