Evészavar pszichológus Budapest belvárosában

A táplálék felvétel az életben maradás egyik legfontosabb felvétele. A nők mindig is igyekeztek karcsúak maradni, ez pedig sokszor evészavarokhoz vezet. Nem csoda, hogy az evészavar leginkább a fiatal lányok körében fordul elő.

Evészavar pszichológus Budapest – ne habozzon felkeresni az orvost! A tapasztalat azt mutatja, hogy legtöbbször maga az evészavarban szenvedő egyáltalán nem akar változtatni a helyzetén, sokkal inkább környezete figyel fel a problémára. Az evészavar, azért is igazán veszélyes, mert a beteg az esetek nagy részében nem látja reálisan saját testét. Az evészavarnak több formája is lehet, nem csak a sokak által ismert anorexia, de az elhízás, bulimia is. Az elhízás általában depresszióval is jár. A lakosság nagy része elhízott, azonban bizonyos esetekben súlyosan elhízott emberekről beszélünk. A bulimia során is falásrohamokról van szó, azonban ekkor a beteg önhánytatással vagy hashajtók segítségével szabadul meg az elfogyasztott ételtől. Az anorexia és a bulimia, akár egyszerre is jelen lehet. A bulimia esetében a beteg lehet túlsúlyos, kórosan sovány, vagyis anorexiás, de normál testsúlyú is lehet.

Az evészavar kezelésében nagyon fontos, hogy a beteg mellett álljon a környezete. A gyógyuláshoz szükséges a beteg folyamatos motiválása, ebben pedig a környezetének, családtagjainak van nagy szerepe. A pszichoterápiát tekintve az orvos tudja megválasztani a legmegfelelőbb módszert. A foglaljorvost.hu weboldalon számos kiváló orvost találhat, akik az Ön vagy családtagja segítségére lehet a gyógyulásban. Azonban a gyógyuláshoz nagyon fontos, hogy maga a beteg is felismerje, hogy evészavarral küzd és Ő maga is meg akarjon gyógyulni. A környezete segítségével, összefogással a gyógyulás lehetséges!