Ezeket az átalakításokat inkább ne végezd el a lakásban!

Otthonunk átalakítása mindig izgalmas feladat, mellyel lakásunkat élhetőbbé, szebbé varázsoljuk. Ám csak akkor, ha nem vágunk bele átgondolatlanul és nem hozunk olyan döntéseket, melyeket hamarosan megbánunk.

Sokan álmodoznak arról, hogy a lakásukban kialakítanak egy saját kis irodát, de legalább egy dolgozósarkot. Az ötlet jó, amennyiben van hozzá elegendő hely. Ha viszont a nappaliból vagy a hálószobából szeretnénk lecsípni valamennyit a mini dolgozószoba számára, ne tegyük. A lakberendezők szerint ez az egyik legnagyobb hiba, amit a tulajok vétenek, hiszen ahelyett, hogy egy több funkciós helyiséget kapnának, egy használhatatlan szoba lesz a végeredmény, ami sem hálónak, sem irodának nem ideális.

Óva intenek attól is, hogy a puhaság csábításába essünk, már ami a padlóburkolatot illeti. Egy-egy dekoratív, vastag szőnyeg teljesen helyénvaló a lakásban, de faltól falig leteríteni a padlót nem praktikus és nem is esztétikus. A konyhában a munkapult az egyik olyan elem, amit jól megválasztva sokat dobhatunk a helyiség összképén. Lehet, hogy a katalógusban jól mutat az erősen mintázott és színes munkalap, a legtöbb konyhába azonban nem illeszkedik. Ilyet csak akkor válasszunk, ha a konyhabútort is hozzá tudjuk igazítani.

Bár ma már a betonnak is létezik esztétikusabb változata, mégsem jó ötlet a terasz burkolatának ezt az anyagot választani. A beton alapvetően rideg hatást kölcsönöz, nehezen tisztítható és ekkora felületen szinte biztos, hogy idővel megreped, javítására pedig nincs lehetőség.