A lefolyót csakis rendeltetésszerűen szabad használni!

Sokszor egy egészen kis odafigyeléssel megelőzhetőek a dugulások, az otthonunkban található lefolyókban képződő, bosszantó lerakódások. Ha tehát változtatunk pár szokásunkon, akkor bizony jelentős fáradságot, de időt és pénzt is megspórolhatunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egészen egyszerű dolgokról van szó, mint a meleg vízzel való mosogatás, vagy a kevesebb mosogatószer.

A duguláselhárításnak, avagy az otthonunkban kialakuló, bosszúságokat okozó dugulásnak számos oka lehet attól függően, hogy a dugulás hol jelenik meg. Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy a lefolyókba, a kagylókba milyen anyagokat is öntünk és milyen gyakran. Hogy ne legyen szükség a duguláselhárításra Fóton, a jelszó az ésszerűség!

Érdemes tudni, hogy a legtöbbször a saját figyelmetlenségünk okozza a problémákat. Hazánkban például túl sok mosóport és mosogatószert használnak a háztartásokban. Márpedig ezek, leengedésük után, megtelepednek a csatornákban, felhalmozódnak, és egy idő után már nem engedik le a vizet.

Hogy ne legyen szükség a duguláselhárításra Fóton mindig meleg vízzel mosogasson, ételmaradékokat, használt higiéniai termékeket, és törlőkendőket ne dobjon a toalettbe, hiszen a WC-csésze nem szemetes, a nem rendeltetésszerű használat nem marad következmény nélkül!