Ezért jó a szendvicspanel a falra is!

A szendvicspanelek (néha kompozit paneleknek vagy szerkezeti szigetelő paneleknek is nevezik) két réteg merev anyagból állnak, amelyek egy könnyű mag mindkét oldalához vannak kötve. A három komponens együttesen kompozitként működik; vagyis a komponensek jellemzőinek kombinációja jobb teljesítményt eredményez, mint az egyedüli működés esetén lehetséges lenne.

Szendvicspanel falra kapható a Szendvicspanel.hu weboldalon, tehát érdemes ide ellátogatni ha önnek is szüksége lenne egy minőségi szendvicspanelre a projektjéhez. A könnyű mag a megfelelő helyzetben tartja a két felületet, ellenáll a nyíróerőknek és szigetelést biztosít, míg a két oldal tartósságot, időjárás- és ütésállóságot biztosít, valamint ellenáll a síkbeli feszítő- és nyomóerőknek. A modern szendvicspanelek szinte korlátlan konfigurációban lehetnek laposak, hajlítottak, íveltek és összeilleszthetők, és a teljesítményigénytől függően a színek, felületek, vastagságok, élrészletek és profilok széles választékában állnak rendelkezésre. A szendvicspaneleket széles körben használják egy- és többszintes épületek külső burkolataként, ahol időjárásállónak kell lenniük, valamint ellenállniuk kell a szélterhelésnek, a hozzáférési terhelésnek, az önsúlynak és így tovább. Használják azonban szigetelt belső burkolatok, mennyezeti panelek, válaszfalak (például hűtőházakban) és tűzálló rekeszfalak készítésére is.

A szendvicspanelek gyártási technológiája Frank Lloyd Wright és Alden B.Dow amerikai építészek nyomán jelent meg, akik elsőként alkalmazták ezt projektjeikben. Az amerikai Koppers Inc. cég már 1959-ben megkezdte a szendvicspanelek tömeggyártását. Amennyiben többet tudna meg a falra szerelhető szendvicspanelekről és az árakról, nézzen be még ma a Szendvicspanel.hu weboldalra és itt megtalálhatja a kiszállítás részleteit az árakkal együtt.