Zománcozott bogrács kisokos

A természetben, bográcsban főtt ételeket nehéz összehasonlítani a konyhai körülmények közt készített ételekkel. Sőt, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a bográcsban főtt ételek semmivel sem hasonlíthatók össze. Különösen, ha az étel zománcozott bográcsban készül.

Zománcozott bogrács tökéletes módja bizonyos ételek elkészítésének, de akár úgy is fogalmazhatunk, hogy vannak ételek, amik csak a bográcsban lesznek igazán ízletesek. Hazánkban a bográcsban való főzésnek nagy hagyománya van, ahogy beköszönt a jó idő előkerülnek a bográcsok és a kertekben rotyognak a finomabbnál-finomabb ételek. Ma már rengeteg különféle méret áll rendelkezésre, így mindenki kiválaszthatja azt a bogrács méretet, amely számára a leginkább megfelelő. A legkisebb bogrács méret a halászlé tálaló bogrács. A nagyobb bográcsokhoz ajánlott beszerezni egy kémény csöves üstházat. A zománcozott bogrács kiválasztása során érdemes körültekintőnek lenni, ugyanis a bogrács formája és anyaga nagy mértékben befolyásolja a végeredményt.

A zománcozott bogrács, vagy másként zománcos bográcsnak is többféle típusa van. A felfelé szélesedő bográcsot alföldi bográcsnak is szokás hívni, ezekben elsősorban egytálételeket szokás készíteni. A felfelé szűkülő zománcozott bográcsot bajai bográcsként is szokás emlegetni. Ezt a fajta bográcstípust leginkább a leveses ételekhez ajánlott használni, mint például a halászlé. A zománcozott bográcsot sokan kedvelik, ugyanis igazán könnyű használni és egy megfelelő állvány birtokában a tűzről való leemelése is igazán egyszerű. A zománcozott bogrács mellett a hagyományos kerámia bogrács is nagy népszerűségnek örvend. Ezért ez is megfelelő opció a kinti főzésre! Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el a konyhamuhely.hu webáruházba!