Fájdalomcsillapító spray és más hasznos módszerek övsömör esetén

Az övsömör kellemetlen tünetei rendkívül megnehezítik a mindennapokat. A fájdalmas hólyagok nagyon tudnak viszketni. Emellett akár fejfájás, láz, rossz közérzet és fáradtság is jelentkezhet. A panaszok jellemzően fájdalommal kezdődnek, mely egyesek esetében nagyon intenzív lehet.

Fájdalomcsillapító spray és számos egyéb módszer is gyors enyhülést hozhat az övsömör kellemetlen tüneteinek enyhítésére. Az övsömörre nincs gyógymód. A panaszok általában kettő-hat hét alatt elmúlnak. A vényköteles vírusellenes gyógyszerek alkalmazása a korai szakaszban elősegítheti a gyors gyógyulási folyamatot. Ilyen gyógyszerek a Famcicloir, a Valtrex vagy a Zovirax. Sajnos az övsömör gyakran súlyos fájdalommal jár együtt, így szükség esetén az orvos akár fájdalomcsillapító szereket is felírhat. Jó ötletnek tűnhet az antibiotikumos krémek használata, azonban ezeket jobb hanyagolni, ugyanis ahelyett, hogy segítenének, inkább csak lassítják a gyógyulási folyamatot. Ehelyett érdemes inkább hűsító borogatást alkalmazni vagy bevetni a Dolixirt, mely egy igazán hatékony, természetes összetevőket tartalmazó gyulladás- és fájdalomcsökkentő készítmény.

A fertőzés kockázatának enyhítése érdekében azt javasoljuk, hogy az adott területet, ahol a kiütések találhatók, mindenképp tartsa tisztán. Ahogy a ruha érintkezik az övsömörre, az égő, viszkető érzést válthat ki, ezért célszerű a bő, komfortos ruházatot előnyben részesíteni. A zuhanyzás szerencsére nem terjeszti a kiütést, viszont a mosakodással érdemes óvatosnak lenni, mert fájdalmas lehet. A zuhanyfejet úgy érdemes beállítani, hogy lehetőség szerint minél kisebb legyen a nyomás, így kevésbé fog fájni, ha a vízsugár eléri a bőrt. Szerencsére pár hét után a tünetek enyhülnek és elmúlnak.