PVC és linóleum padló

A linóleum említésére a többség a régi iskolák, gyárépületek és természetesen a nagyszülők otthonának padlóburkolatára gondol. Szerencsére azóta az ipar és a technológia sokat fejlődött, így ma már igazán modern és esztétikus padlóburkolatok közül lehet válogatni.

Linóleum padló és a PVC sokak szemében azonos, sőt az sem ritka, hogy a kettőt egymás szinonimáiként használják, holott a kettő nem ugyanaz. A kettő között a legnagyobb különbség, hogy a linóleum természetes anyagokból készül, így teljes mértékben környezetbarát, míg a PVC mesterséges anyag. Manapság főleg PVC-t alkalmaznak a linóleum helyett. A PVC számtalan előnnyel rendelkezik, ezért nagyon sokan szeretik. A PVC sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos fa padló. Nem árt neki sem a víz, sem a zsír, ezért akár a fürdőszobában vagy a konyhában is tökéletesen megállja a helyét. Az egyik legfőbb ok, ami a PVC mellett szól, az a kedvező ár. Amellett, hogy megfizethető, a PVC-t akár más burkolatokra, például járólapra vagy padlóra is rá lehet tenni, vagyis nem kell bontást alkalmazni, ami további költségeket jelentene. A PVC padló lerakása többféleképp is történhet.

A legoptimálisabb eredmény érdekében célszerű szakember segítségét kérni. A PVC padló tisztítása nagyon egyszerű. További előny, hogy a PVC padló nagy kopásállósággal rendelkezik, így hosszú időn keresztül megőrzi színét. Ez főként a felületi koptató rétegnek köszönhető, mely nem csak a színt tartja meg, hanem hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. Nem csak a mosás, hanem a napfény sem árt a padlónak. A PVC ár-érték arányban kiváló választás, melyet ráadásul gyorsan le lehet rakni. Ha szorít az idő, akkor ez a legjobb alternatíva. A domexszonyeg.hu webáruház kínálatában széles termék kínálat áll rendelkezésre.