Fejfájás, szédülés az angyalföldi irodaházban – rosszul lett embereket vittek kórházba

A téli fűtési szezon egyik legnagyobb hátulütője, hogy fennáll a szénmonoxid mérgezés veszélye. Amennyiben szeretne erről további információkat megtudni, akkor tartson velünk.

Fejfájás, szédülés miatt vitték kórházba az angyalföldi irodaházban rosszul lett embereket, akik majdnem negyvenen voltak. Az irodaépületben arra lettek figyelmesek, hogy jellemzően mindenkinél aki rosszul lett, fejfájás és hányinger lépett fel. A 39 embert mind kórházba szállították, ugyanis a rosszullét hátterében szénmonoxid mérgezés állt. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette, hogy az összes érintett nagykorú és súlyosnak tűnő esetek nem voltak köztük. Az érintettetek négy kórház között osztották el, melyek között szerepelt a Péterffy kórház toxikológiai osztálya, a Honvédkórház sürgősségi osztálya, A Semmelweis Egyetem, illetve a Uzsoki utcai kórház is. Győri Pál azt is elmondta, hogy az érintetteteket négy mentőegységgel szállították kórházba. Azoknál akiknél pedig könnyebb tüneteket észleltek autóbusz segítségével szállították el.

Akiknél súlyosabb tünetek álltak fenn, akkor azoknál a mentőegységek megérkezését követően oxigén maszkokra kapcsolták őket. Ugyanis fennállt a gyanúja a mérgezésnek. A Szekszárdi utcai irodaházhoz riasztották a tűzoltókat, majd szóvivő közölte, hogy a helyszínen szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. Az épület teljes területén 42-en tartózkodtak, ebből hárman nem jeleztek különösebb panaszokat. A szén-monoxid szivárgás hátterében az épületben található gázkazán állt, melyet a történtek után a szolgáltató kizárt a rendszerből. Sajnos egyre több ilyen esetről hallani, ezért is célszerű riasztókészüléket felszerelni.