Fenyő házhozszállítás szolgáltatás elérhető!

A friss fenyő, csillogó fényekkel és díszekkel telve az ünnepek és a tél legikonikusabb szimbóluma, de vajon hogyan kezdődött ez a hagyomány?

Fenyő házhozszállítás vár mindenkit aki az online-fenyo.hu weboldalon rendel karácsonyfát, tehát nézzen szét még ma szebbnél szebb fáink között, és ha megtetszik egy, megrendelheti azt, mi pedig azonnal házhoz szállítjuk. A karácsonyfa felállítása és a becsomagolt ajándékok fal alá helyezése tökéletes módja az ünnepek megkezdésének. De, gondolt már valaha arra, miért hozunk egy élő fát a nappalinkba, és díszítjük fényekkel, gömbökkel valamint egyéb díszekkel? Számos különböző kultúra vitt be fákat az otthonába a tél folyamán. Mivel egész évben zöldek maradnak, hideg, sötét időkben különleges jelentéssel bírtak. Az ókori egyiptomiak örökzöld koszorúkkal és fákkal díszítették otthonaikat és templomaikat a napforduló idején az élet, a béke és a gazdagság megünneplésére. Úgy gondolták, hogy az örökzöldek elősegítették, hogy napistenük, Ra felépüljön a tél betegségéből, hogy erősebbé és fényesebbé váljon.

A pogányok örökzöld ágakkal díszítették otthonaikat a téli napforduló idején, hogy emlékeztessék őket a tavaszra a rövid, sötét napokon. A rómaiak tudták, hogy a napforduló azt jelenti, hogy gazdaságaik és gyümölcsöseik hamarosan ismét virágozni fognak, ezért örökzöld ágakkal jelölték meg ezt a neves alkalmat. Észak-Európában pedig a kelták papjai örökzöldekkel díszítenék druida templomaikat, hogy szimbolizálják örök életüket Istennel. A druidák ágakat és/vagy fagyöngyöket is felakasztottak, hogy a gonosz szellemeket és betegségeket télen távol tartsák. Ha ön is szeretne egy szép, díszes fát idén karácsonykor keresse fel az online-fenyo.hu-t és nézzen szét bátran, garantáltan megtalálja álmai fáját.