Mai névnap a kerdezdmeg.hu-n

A legtöbb idegennyelvű névhez képest a magyar nevek mind fordítottak. A vezetéknév után következik a keresztnév. Hazánkban különösen népszerű hagyománya van a keresztnevek ünneplésének.

Mai névnap megtekinthető a kerdezdmeg.hu weboldalon, ezért ne habozzon, keressen fel minket bátran és megtalálhatja a mai névnapot, valamint a névnapok történetéről is többet tudhat meg. A naptárban van legalább egy, de általában több név az év minden napján. A népszerű nevek többször fordulnak elő az év során. Ebben az esetben az emberek azt a napot választják, amikor szeretnék azt ünnepelni, de természetesen nem sértődnek meg, ha mind a két névnapon jókívánságokat kapnak. Például az „Istvánt”, egy régi magyar nevet augusztus 20-án és december 26-án is ünnepelnek. Ha valakinek névnapja van, a család, a barátok és a kollégák kisebb ajándékokkal köszöntik fel őt.  A nők esetében általában virág és édesség, a férfiak számára egy üveg jó minőségű alkohol nagyszerű választás lehet. A magyarországi névnapokat születésnapként ünneplik. Ha nem tudja ismerőseinek mikor van a névnapja, megtalálja azt weboldalunkon, tehát érdemes benézni hozzánk.

Itt, Magyarországon, a családok gyakran olyan neveket választanak gyermekeik számára, amelyek a Bibliából származnak, vagy más módon kapcsolódnak a történelemhez. Így ezeknek a neveknek külön napot szentelnek (a legnépszerűbbeknél néha egynél több nap van), és ez a nap szinte olyan, mint egy másodlagos születésnap mindenki számára, akinek ilyen neve van.  Történelmileg a névnapok még fontosabbak voltak, mint a születésnapok, de ez a tendencia látszólag elenyésző, van, aki nem is tudja, mikor van a saját névnapja, mert sokan már nem tartják fontosnak ezt a hagyományt. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról és használatba venné weboldalunkat nincs más dolga, mint felkeresni a kerdezdmeg.hu-t.